Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 29 januari 2020

Kaninmat i julgranen...

... ja, det skulle väl gå att äta själv också, men jag har inte riktigt förstått mig på den sorten, än...
Men kaninen visste precis vad som gällde.
Jag hann knappt sträcka fram de små ljusgröna godbitarna så försvann de i kaninens mun med morrhåren sådär charmigt vippande som bara en kanin kan när han tuggar :).

Det är lite roligt det där att följa med hur intresserad han är av olika sorts mat jag ger.

Hela hösten fram till jul räckte ju eget hö till, det som jag rev för hand och torkade när det var som mest envist soliga dagar i en lång sträcka. Det blev nog riktigt bra och torrt, men det var ju rätt grov sort eftersom jag rev den längsta timotejen jag hittade i den lilla skogsgläntan. Där var inte mycket annat inblandat.

Sen har jag ju nog plockat lite björkris (med begynnande knoppar) då och då.
Någon liten rönnkvist eller egentligen planta har han fått också, eftersom det kommer upp massor med små rönnplantor vid skogsbrynet. Rönnarna har ju då färre bladknoppar så här års, men desto större, låter knaprigt när han mumsar i sig dem :). Dessutom brukar han gilla att gnaga av skalet/barken på kvistarna så de blir alldeles vita. Bra för tänderna säkert.
Om jag har gått en runda i skogen har jag plockat några blåbärsriskvistar, mums återigen.

Men så tog eget hö slut, så jag hämtade en säck från en som jag tidigare år också fått fint kaninhö från. Och så är det så roligt att se hur kaninen reagerar då, för det är ju olika sorts hö för varje gång jag hämtar nytt. Den här senaste gången var det halvgrovt, smått, mycket timotej nog, men också klöver :). De syns ju så bra de där torkade klöverblommorna och de verkar vara riktigt mums :).

Små billiga glädjeämnen i vardagen.
Att se på när kaninen mumsar på något gott och flyttar omkring de där kvistarna som jag lagt i buren.
För jo, han möblerar. Och om man envisas med att lägga en kvist på ett visst ställe så kan det hända att det blir rena dragkampen om vem som får bestämma var "skåpet ska stå" :).

Naturligtvis bestämmer kaninen själv var skåpet ska stå, men det är roligt att ta en liten dragkamp, vem är envisast :).

Okej, det var dagens reflektion.
Ha ett bra avslut på veckan!

2 kommentarer:

  1. Vi ska på jobbet på skolning till Hejm så småningom och fick menyn för att välja, och där fanns ett grönt alternativ med bl.a. granskott. Jag undrar hur de är sparade/inlagda, för den här tiden finns det ju inte så mycket av den sorten (annat på julgranar)? Hälsosamma är de väl nog i lagom mängd. Kaninen vet nog!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns alla möjliga recept på inlagda granskott, så det är väl nåt sånt som gäller den här tiden. Honungspicklade granskott, bland annat. Det är säkert gott :).

      Radera