Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 20 november 2019

Gapa stort!...

... ja oj, vad det här gråa vädret är tröttande!


Men när jag konstaterade att det blev längre jobbdag än vanligt så kom jag på att då hinner ett loppis öppna i stan så jag hinner ta en runda där innan jag åker hem. De har öppet bara på sen eftermiddag och kväll.

Och jag kom inte lottlös därifrån, inte garnlös heller, men hoppeligen utan garnlöss...
Måste förstås preparera garnet då man inte riktigt vet varifrån det kommit.

Undrar ni hur man gör för att behandla loppisgarn? Eller undrar ni något annat som har med garn att göra, eller saknar ni ett unikt julklappstips? Eller behöver ni bli uppiggade i det sömniga vädret?
Då rekommenderar jag billigt-garn.net (klick!) som har massor med info och roligheter och tips och allt möjligt trevligt skrivet om det som berör garn. Den länken jag gav för direkt till en sida med en massa trevliga små handarbetstips såhär i julklappstider, men i övrigt rekommenderar jag också att man surfar runt på den sidan ett tag (det finns hur mycket som helst tycker jag!) och kollar in vad skribenten har sysslat med och tipsar om.
Och ett annat tips, när man surfar runt där så kan det hända att det ploppar upp en ruta om att prenumerera på nya inlägg. Det har jag gjort. Trodde att jag skulle bli led alla mail som kom, men faktiskt har jag inte fått så många alls, men de som kommer är välgjorda och proppfulla med garnfunderingar. Jag hinner faktiskt börja fundera mellan varven om hon helt slutat blogga men så mitt i allt dyker det upp ett mail igen...

Nåja, det här inlägget är inte sponsrat :).
Det är bara så roligt att läsa inläggen och funderingarna.
Men en liten nördvarning är på plats. Hon älskar garn. Inte så där i allmänhet utan verkligen.
Och att sticka och virka och testa nya mönster och skriva nya mönster och kanske också skriva ner gamla mönster som det bara finns en provlapp av... Inte så enkelt alla gånger...

Nåja, garnet som jag köpte idag då?
Jo, jag vet inte riktigt om det passar till det jag tänkt mig.
Men det är en tröja jag har som jag gärna skulle fixa lite längre, och jag har sökt rätt färgat garn av rätt material att virka nån slags spets i nedre kanten... Nu måste jag åter vänta på dagsljus, riktigt dagsljus, för att se om nyanserna passar.
Det är väldigt nära nu, att ha hittat rätt nyans alltså, men det kan säga nåt annat när jag tar med garn och tröja till fönstret i morgon nån gång mitt på dagen...

Femti cent var uppoffringen. Inte mycket. Roligt att fundera på i novembermörkret.
Och nu har jag just suttit och kollat billigt-garn.net :s nyaste blogginlägg också.
Jag tror jag hittade ett enkelt litet virkmönster som skulle passa perfekt som en liten rolig present åt familjens yngsta. Vi har kommit överens om, som ifjol, att inga presenter gäller, bara samvaro, eventuellt choklad, men om man hittar på nåt litet kul så får man... :).

Känner jag mig rätt så hinner jag hur som helst inte...

Men önskar er ett bra avslut på november, det är just lillajul, adventstider, första luckan ska öppnas...
Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar