Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 23 februari 2020

Målade blommor i vas...

... ser det ut som. Visst? Ni vet de där vita skira ... brudslöja kanske de heter... och så doppar man dem i vattenfärg, nej, man måste kanske nog måla med pensel, eller skulle det ens vara möjligt?

Jag kom mig alltså till stan norröver och måste absolut ha en kopp kaffe. Och jag hade tur. Egentligen siktade jag in mig på en hälsosam skinksemla eller nåt liknande mer matigt. Men eftersom det inte syntes nåt sånt i hyllan, bara stora panini som ju var för mycket, så gick jag vidare till söta hyllan. Och plötsligt blev det en sån där flashback, jag vet inte hur långt tillbaka i tiden, har heller ingen aning om platsen, men wienerbrödet, det mindes jag :).

Ett chokladwienerbröd blev det. Och när man bet i det där chokladiga i mitten så var det riktigt mjukt och "gräddigt" så man nästan fick chokladmustasch :).
Gott.

Jag undrar när jag först smakade en sån. Och varför blev det en favorit? Okej, jag är ju vän av choklad, men det kan fort bli för mycket också. Men det här är precis lagom. Kanske det var sällskapet den första gången som gjorde att det blev till en favorit. Ingen vits att spekulera, för jag minns ändå inte. Sak samma :).

Blommorna på cafébordet var det ja.
Jag vet att det går att torka rölleka och sen måla dem i önskad färg.
Men rölleka är större och kraftigare, så där går det säkert att använda pensel.
Men de här skira brudslöjblommorna... borde testa det där nån gång.
I sommar kanske. Så plockar jag en massa vilda blommor och torkar och så får jag testa måla dem sen till hösten.
---
Jag måste ta en paus här emellan och googla på det där med att måla torkade blommor.
Svaret är ju spraymålning förstås! :)
Att jag inte kom på det själv!
Jag har ju i tiderna målat på små stenar och sen spraylackat dem. Så det där med att bre ut tidningar över golvet som skydd och öppna fönstret för att få frisk luft och sen spraya är ju helt bekant från förr.
---
Men måla torkade blommor är nog ett projekt att ha i bakfickan tills tiden är lämplig.
Lite klurigt bara hur man skulle lyckas med att måla endast de pyttesmå blommorna och inte stjälkarna. Där får man väl dra på sig handskarna och hålla blommorna i handen så där mellan fingrarna... petjobb hur som helst... Vi får se vad jag hittar på...

Lite trevligt tyckte jag i alla fall blomvasen var.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar