Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 26 februari 2020

Väntar du på något stort, eller smått...?


... eller kanske både och :).

Den här tiden på året för x antal år sedan väntade jag något stort. Väldigt stort.
Men eftersom det jag väntade på var smått ;) så sydde jag mycket som var smått.
Och allt som förskaffades var smått.
Garnnystanen fick vara små, de räckte till ändå :).

Det var omvälvande tider, sånt som man inte kunde läsa sig till hur mycket man än försökte.
Vissa fakta, en stor del, kunde man förstås få via böcker och kurser, men allt det där personliga, hur man upplevde det, var något som ingen kunde förbereda en på.

Att klippa i tyg, sy om, sy nytt, virka, sticka, planera och fantisera har alltid gjort mig gott.
Så när jag nu befann mig ute på sju famnars vatten var det otroligt bra att få pyssla med alla förberedelser, också en massa onödiga, som kunde tänkas ha med det stora lilla att göra. Att sätta händerna och tankarna på något konkret i stället för att eventuellt oroa sig.

När vi skaffade vår blåa Emmaljunga blev det ännu mera konkret vad som var på gång. Och eftersom jag är en sån som gärna sätter egen prägel, egen touch på sånt jag köper, så fick jag för mig att klä innersidorna av vagnen med eget tyg. En vit kavaj av jeansaktigt tyg som jag fyndat på ett loppis (redan på den tiden, visste nog inte då hur mycket loppis skulle komma att betyda senare). Kavajen tyckte jag inte jag hade användning för mer, så den fick bli ett extra foder. Jag utnyttjade kavajfickorna så att de blev extra förvaringsplats till diverse småsaker där inne i vagnen, i fotändan.
Oj, vad jag planerade, sydde, och mådde bra av funderandet.
Egentligen var det inte alls nödvändigt med ett extra foder, vet nog inte riktigt var den tanken kom ifrån :). Men det blev ju "min" vagn då :).

När jag inspirerades av den stora babybutiken BabyV att fundera på det här, så slår det mig hur lyckligt lottad man egentligen är när det finns många vagnsmodeller att välja på, och alla är praktiskt utformade och utrustade just för att passa i bilen, att "vikas ihop" så de ryms, att ställas om så de blir bekvämare, och så möjligheten att ha en skild sittvagn att koppla på i stället för korgen, när barnet blivit större.

Praktiska saker man inte riktigt klarar sig utan om man rör sig utanför hemmet.

Nu går det ju förstås mode i det här också, liksom så mycket annat, och man kan klara sig utan det mesta. Men man vill ju gärna ordna, "bygga bo", hitta bra lösningar, och redan bara genom att se på utbudet på nätet får man idéer om hur man själv vill ha det. Sen kan man ju säkert fixa mycket av det själv av eget material. Men en firma som byggt vagnar sedan 1925 vet nog lite vad som fungerar ;).

En annan sak som jag inte då själv utnyttjade nästan alls, men som jag nu sett är väldigt populärt i många kretsar, är att bära barnet i nån slags bärsele eller bärsjal på magen eller på ryggen.
Det måste ju vara väldigt rogivande för barnet.

En annan sak jag mindes när jag kollade in den här webshopen var att jag ju också fixade till såna där mjuka kanter, spjälskydd, till den gamla spjälsängen vi hade hittat. Sydde på band att knyta fast dem med... Det skulle mätas, funderas, klippas, tråcklas, provas, ändras, sys... Oj vad hjärnan och hjärtat mådde bra av det :).

Det var flashback igen.
Inte till 1925 men ändå...

Ha det gott, vad ni än väntar på, våren kanske :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar