Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

måndag 18 februari 2019

Mattpiskan-skare...

... var det redan i januari i år!
Då har jag tagit den här bilden. En så skön känsla efter alla minusgrader och snöstormar...

... att få slänga ut mattorna och damma dem rakt på den skarpa skaren så katthåren rivs bort och fräsch luft kommer in i huset med mattan...

Tömde en "industridammsugare" idag som använts i källaren och speciellt i pannrummet. Själva påsen hade visst gått sönder en aning så jag gick ut till skogsbrynet lite längre bort och tömde ut innehållet där, aska är ju gödning och rent naturmaterial till största delen. Det passade så bra eftersom det fortfarande fanns mycket snö där att gömma den i så ingen behöver besväras av dammet.
Jag plumsade i den rätt djupa snön och märkte att ungefär vartannat steg skulle ha burit på skaren men eftersom det är så obehagligt att plötsligt plumsa igenom när man trott att det bär, och snön var ju faktiskt åtminstone 30 cm djup, så "stampade" jag sönder skaren när jag gick. För säkerhets skull.

Nåja, med snöskor hade man kanske nog kunnat gå galant. Har inte testat sådana så jag vet inte men...

Nu vet jag inte riktigt vart jag ville komma med den här texten.
Annat än uppmana till att ta tillvara solen om det är möjligt nu när den äntligen syns!
Om inte annat så kanske det går att gå ett par varv runt huset, och kanske stå en liten stund längre där solen lyser och vinden inte känns så isande.

Minns i lågstadiet när det var riktigt kallt, eller annars usligt väder, så fick vi order om att gå minst ett varv runt skolan för att sen få gå in i värmen igen.
Till saken hör att skolan var byggd i ett plan och en väldigt avlång byggnad så det tog rätt länge att gå runt huset då. Vilket säkert var bra.

Vägen är grusad så där kan man inte åka sparkkälke men på gården... runt vedlidret... där går det undan :). Ha en bra start på veckan! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar