Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 24 mars 2013

Porslinsfärger på himlen. Vet inte varför jag tänker på porslinsmålning varje gång jag ser blått och rosa i härlig blandning uppe i skyn?

Årets porslinsmålningskurs är snart slut. Inte fick jag mycket målat. Kvar i lagret finns en hel del vitt porslin av väldigt varierande slag, kaffekoppar, kaffemuggar, skålar, fat, väggtallrikar och en skål modell större... Kanske nåt till nästa års kurs?

Det jag fick målat var inte skålen på bilden. Den är några år gammal redan, har silats fil i otaliga gånger :).
Men en liten assiett som en yngre familjemedlem för flera år sedan målade en stor stjärna på och med blåsippor som ram runtom, den har jag gjort klar med mina egna fantasier eftersom hon inte ville göra den klar själv. Det blev tio fjordinghuvuden med stiftpenna runt stjärnan, och så lite färg runt blåsipporna och en  "kedjestygnsram" ytterst. Fåse hur det ser ut efter bränningen. Kanske jag återkommer med bild...

Jag målade också ett par små skålar med myrtengröna kringelikrokar med släparpenseln. Så där bara, utan planering, utan något extra, bara för att få hålla i släparn också och få terapi...
Sen blev det också en liten vas med snötyngda granar... har jag kanske pratat om förr... kanske bild kommer... Tråkigt att kursen är så kort tid, för till saken hör att när kursen är slut är det som om målarintresset är bortblåst och inget målas förrän nästa kurs. Men allt har sin tid.

Att göra snöänglar har sin tid, att rykta bort vinterpäls har sin tid, att hitta vårtecken har sin tid... Tack för att ni tog er tid att läsa! Välkommen igen! :)

2 kommentarer:

  1. Otroliga färger på det fotot! Det har varit många såna fina vyer i år, mer än vanligt, tycker jag. (Det kan kanske bero på att jag inte tittat så noga andra gånger :)

    SvaraRadera
  2. Jo, det gäller bara att se vad man ser på och inte samtidigt tänka på kvällens matsedel eller att man måste minnas tömma tvättmaskinen :). Mycket är vackert! ... och lite kan också vara mycket vackert :)!

    SvaraRadera