Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 8 mars 2020

Spår i snön... hästspår...

... nu tror ni mig inte, va? :)

Det där ser ju inte ut som hovspår. Nä, det har ni rätt i.
Men det är hästspår.

Nu stod jag ju inte där när hästen gjorde de här spåren, men jag har sett på när en häst äter snö.
Den läppjar upp snön, trutar med mulen så det blir som två överläppar bredvid varann... ser lite roligt ut. Det ser ju lite kul ut också när hästen söker i höbalsresterna på marken efter några godbitar. Med överläppen "vispar" den bort allt som inte doftar gott hö, och söker så efter det där riktigt smarriga.

Det var dagens spår i snön.

Jag var ute på en längre promenadrunda (längre för mig) runt den stora oregelbundna åkern här bredvid. Det var passligt att följa skogsbrynet och samtidigt spana in om det fanns mer "fallfrukt-ved" att hämta hem. Och så kollade jag om det fanns några små björkar som kunde tas bort, närmast på dikeskanten då, där de ändå inte ska vara, antar jag.

Vackert i solen, och bara så mycket snö att det är vitt. Ingen skare men inte heller blött. Det gäller att ta tillvara soliga dagar, speciellt när de infaller på ett veckoslut.
Jag hoppas bara att folk som tänker sig ut på isen tänker efter en extra gång så de inte hamnar i vattnet. Det är antagligen väldigt förrädiskt. Solen värmer så starkt så isen blir mosig snabbare än man tror...

Ha en bra dag! oberoende om ni kan vara ute eller hamnar att vara inne...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar