Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 15 mars 2020

En strumpbyxa blir åtta tassar...

... det får jag konstatera efter att ha lite fuskat med den sista tassen, den blev inte riktigt bra eftersom...

... jag inte klippte strumpbyxlinningen till tillräckligt smalt band. Den delen är ju mycket tjockare än själva bendelen, så jag borde ha klippt mycket smalare.

Det höll på att bli lite väl klumpigt med den sista tassen, men så märkte jag att just linningen ju går att stretcha mer än resten av strumpbyxan eftersom den är stadigare. Så jag sträckte ut de sista centimetrarna för att få det att räcka till sista tassen på andra pallen.

Helt ok. Nöjd är jag. Och idag när jag dammsög och "skjutsade" undan pallarna så hördes inget skrap mot golvet alls,  bara ett mjukt svisch :). De lär väl hålla bra, men de drar ju åt sig en hel del av katthår och annat skräp förstås eftersom det är konstmaterial. Så få se hur snabbt de börjar se fula ut. Det löns ju knappast att tvätta dem heller. Eventuellt klippa bort noppor och annat fult sen, det få man se sen.
Jag har en strumpbyxa till att använda till nåt, vad ska jag göra av den... hmmm...

Alltid nåt trevligt att fundera på.
Annat än köksavloppet som kluckar :(.
Jag testade öppna det lite mer idag, efter ett tips vad som kunde vara fel, och jag tyckte först det var intressant att skruva och mojänga. Men efter att ha gjort ett par kardinalfel angående avlopp så kom jag fram till att det nog är nån annan som får fixa det, småningom, det är ju ingen panik, än... Alltid kan man hoppas det fixar sig av sig självt när det blir varmare... Kan man det?

Kardinalfelen, jo, jag skruvade inte tillräckligt bra fast proppen i vasken, så när jag satte på kranen så började det droppa något alldeles fruktansvärt där under i köksskåpet. Som tur hade jag en massa trasor och tidningar så det mesta hann jag få upp.
Det andra felet, skäms... jag glömde mitt i allt att jag hade lyft bort vattenslangen där nere i skåpet, bort från själva avloppsröret som går ner i källaren... Och så satte jag på kranen... det blev lite bråttom att samla opp det som flöt. Men återigen var det tur att jag hade tidningar på golv och i skåp kompletterat med trasor...

Jag ska nog inte bli rörmokare heller, när jag byter yrke... Det får bli nåt annat. Jag skulle ju bli hästmassör, det var visst så jag tänkte... Nu glömmer jag avloppet för en stund. Jag tror jag fick dit alla skruvar och packningar och det borde vara tätt. Dessutom har jag en helt ny tidning i skåpet som avslöjar om det börjar droppa...

Ha en bra fortsättning på veckoslutet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar