Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

tisdag 7 februari 2012

Porslinsfärg tål inte minusgrader, vilket gör det lite knepigt den här tiden att ta sig till kursen... Färdigt målat men obränt porslin ska väl nog klara kölden, men själva färgpulvren ska nog inte utsättas för minusgrader.

Det skulle vara dags att måla porslin alltså. Blomkrukan på bilden målade jag för nåt år sen, en sån där "i brist på annat mönster och fräscha idéer"målning. Snabbt och enkelt. Men roligt. Man fick ju ha penseln i handen och "smeta på färg"!

Har nog målat fjordingar också på porslin, men märkte att jag inte är den där småpetiga typen att jag vill dra dit varje strå i pannluggen en och en, det blir mera hafsverk... Så jag vet inte... Lika är det ju med katterna. Bäst resultat blir det ju om man får dit alla nyanser i pälsen som finns i verkligheten, och drar dit varje morrhår försiktigt, försiktigt... Har sett på nära håll en porslinsmålare arbeta med kattpäls och andra mjuka djur och hon fick den så mjuk och detaljrik. Vet inte vad jag ska skylla på... fel på penseln? Eller kanske den som håller i penseln i alla fall... :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar