Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 12 februari 2012

Julstjärnan grönskar medan snön vräker ner där ute. Det är nog vår i luften trots allt!

Jag väntar mig att få en fin skirt grön (giftig!) krukväxt denna vår. En enda gång har jag lyckats få julstjärnan att blomma sen till följande vinter, så jag vet att det är möjligt, men redan att få den att utveckla stora gröna blad, liksom en buske, är ju bättre än de slokande blommorna jag annars har tillräckligt av... :)

Satt i bilen och hörde på radion i fredags att det ju är dags att plantera om sina raringar nu och ge dem chans att visa sina vårkänslor... Någon frågade om att så tomatfrön, men "experten" sa att det ska man nog lämna åt storodlarna, hemmavid är det naturliga dagsljuset ännu för kort för att ge bra plantor, nån gång i mars är lagom.

Min lilla lilla kaffebuske (ca 3 cm?) har överlevt så här långt, trots närkontakt med julgranen, så jag vågar tro att den klarar sig en god stund framöver! Kinarosen som står bredvid visar ännu hur missnöjd den var att hamna bredvid julgranen, bladen gulnade och föll av, och vissa blad är ännu surt "hopskrottade" trots grönska, bara för att de inte gillade granen. (Det är första gången jag märkt tydligt att det stämmer det som sägs, att julgranen inte är bra för inomhusväxter.) Men snart ska jag väl ta en ordentlig frisering på den, så att nya fina skott får ta fart, innan knopparna börjar dyka upp. Visst har mitt krukväxtintresse avtagit en del med åren, men nog är det ändå roligt att kolla in vad som överlevt vintern, och vad man ännu kunde rädda... Lite gröna fingrar har man ändå! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar