Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 3 februari 2012

En äggkartong och en tom hushållspappershylsa å ena sidan, fyrtio sidor telefonkatalog å andra sidan. Vilken ger fler vykortsstora egentillverkade pappersark? Det beror naturligtvis på hur tunna pappersark man gör, och hur noga man är med själva cellulosatillverkningen innan, dvs omrörning och finfördelning och blötläggningstid...

Jag är alltså fortfarande inne på det här med papper. Men eftersom jag knackar på lilla datorn idag så blev det ingen utlovad bild med sidenband den här gången, men det ska nog bli...

Det där med vad man ska använda dem till är ännu ett frågetecken. Kan man månne forma dem till skålar, lådor eller nåt "nyttigt" medan de är fuktiga? Lite som papier mache kanske, fast det har jag aldrig sysslat med... Återstår att fundera vidare.

Borde smida medan järnet är varmt = medan man har möjlighet att pyssla inomhus. Nästa vecka kan det mycket väl bli helt andra funderingar, om det blir varmare än tio minusgrader. Jag har ju en ridkurs som närmar sig med stormsteg, och jag borde åtminstone förbereda mig mentalt för det hela... Och så vet jag, kommer jag mig så långt ut som till stallet så är det nog något annat som lockar mig på fritiden än en cellulosasörja, hur intressant den än kan vara... :)!

För att inte tala om att solens värmande strålar några minuter mitt på dagen verkligen börjar få mina fingrar att dras mot fröpåsar och blomkrukor... Våren är säkert på kommande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar