Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 12 juni 2013

En liten miljonblomma bröts av i blåsten. Jag tog in den i farstun i ett litet glas tillsammans med de vita stjärnorna som jag rensade bort eftersom de hade spridit sig så kollossalt på helt fel ställe.
Blev ett vackert blickfång i "vindfånget"!

Men i natt är det risk för frost, så jag sprang ut med fiberduk och tänkte igenom vilka jag är mest rädd ska frysa i natt... Helst vill man ju att ingen ska frysa, men man kan inte skydda allt hela tiden...

Har ett skräprum i trädgårdens ena hörn som jag inte riktigt vet hur jag ska klara av... Där finns många olika sorts blommor planterade. Vissa trivs jättebra, andra sådär. Problemet är att det är helt omöjligt att hålla bort ogräset som det är nu. Det är dels en fyrkantig blomrabatt på drygt 2 x 2 meter. Strax bakom den har jag tidigare haft morotsland, men det kom myror dit så jag flyttade morotslandet och i stället fick det hörnet tjäna som plantskola. I detta hörn, också ca 2 x 2 meter, har jag planterat överloppsblommor som jag tagit upp eller delat på från andra blomrabatter. Men ogräset ogräset. Och så vissa blommor som sprider sig så in i vassen effektivt...

Funderade igår om jag skulle rensa fram ett par gångar genom dessa "ogräsrabatter". Jag kunde fixa gångarna mellan de favoritblommor jag gärna vill se mer av och i stället rensa ut en del av de blommor som sprider sig alldeles för vilt. Då skulle jag slippa till bättre att rensa inne i rabatterna, från gångarna. Och så skulle det bli lite mysigt att gå där mellan blommorna... Vet inte vad jag skulle lägga som gångmaterial... Gräsklipp till att börja med?

Roligt att fantisera om nåt nytt. Fåse om det blir till nåt alls. Ska inte behöva kosta nåt. Ska bara vara en möjlighet till att ge utlopp för idéer och fantasier. Jag berättar säkert mer när/om det blir nåt av tankarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar