Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

måndag 30 april 2012

Att odla potatis börjar bli aktuellt för många. Vissa tar upp potatisarna i ljuset så de får en början på stjälken innan de sätts i jorden, andra tar upp potitsarna i ljuset och sätter dem i jord i ett fönster så att både stjälk och rot får börja växa innan de sätts i potatislandet. Sen finns det potatistorn också! Har jag just läst om på Maria Österåkers blogg, här, och det lät så enkelt det där på hösten sen, när man ska skörda. Då tar man bort det stödjande nätet runtom och tornet rasar och så är det bara att plocka potatis!! Intressant tanke...

Min bild här ovan är nåt helt annat. Det är ett fynd jag gjorde under stenpartiets granristäcke. Ett vackert fröhus. Med frön i! Måste testas alltså... Men fin, som en fågelbur, om nu ett "fängelse" kan vara fint, förstås... Har inte vågat ta bort granristäcket än. Det var rimfrost på marken i morse. Bäst att vara lite försiktig, låta våren ha sin gång. Men nog tycker man att värmen borde komma nu!!

Har nog inventerat frölagret. Det finns en hel del intressant. Men har inte fått ner dem i jorden än. Vill suga på den karamellen ordentligt sen, inte bara slänga ner nåt och hastigt gömma undan sådderna. Vill tänka, titta, granska, fundera och ... njuta av vårens pyssel.

2 kommentarer:

  1. Tyckte också potatistornen såg intressanta ut. Kunde ju använda gallren som man har runt äppelträden på vintern att odla potatis i på sommaren, så kunde de få arbeta hela tiden...
    Men gubben verkade inte tro på den... och det är ju han som odlar potatis. :)

    SvaraRadera
  2. Det kanske är för odling i liten skala och för att få lite tidigpotatis i väntan på att stora landet ger skörd. Eller för såna som vill ha liten odling ute på villan? I vissa fall kan det säkert vara en ypperlig metod. Man ska inte behöva oja sig över att man inte har plats för ett potatisland... :).

    SvaraRadera