Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 21 september 2012

Frön samlas in, sena trädgårdsblommor fotograferas, eventuella omändringar i trädgården planeras, grunnas på... Än har jag inte kommit mig iväg till trädgårdsbutikens sena rea... billigare så, men om man ändå skulle...

En ridtur blev det i alla fall häromkvällen! Med världens mest hotfulla mörka (snö?)moln runtom, men knappt en droppe föll på hela tiden! Och när man slappnar av i en muskel, i en del av kroppen, så spänner man sig i en annan... Det går ju inte att plocka sig själv i bitar och placera dem en i taget där de ska vara, de hänger ju ihop hela tiden, påverkas av varann. Men om man tränar opp sin medvetenhet och rörlighet och följsamhet så kan man komma närmare det där perfekta samarbetet med hästen. Läste en bit i boken Ryggvänlig ridning ikväll, medan jag satt i bilen och väntade på en passagerare. Hade nån sett mig så hade de trott att jag hade myror i brallan, när jag vred och vände på mig i bilsätet, med "en hand på sadelns framvalv och den andra sträckt bakåt för att röra vid hästens kors" och "skänklarna på plats orörliga vid hästens sida medan en hand klappar hästen på manken på motsatta sidan" osv. Jag försökte ju bara få kroppen att hjälpa mig minnas vilka övningar i rörlighet och följsamhet jag kunde träna på nästa gång :)!

En tanke jag läste: man märker vilken sida man är rörligare/stelare i om man tänker efter åt vilket håll man helst svänger sig om för att se bakåt, t.ex. för att se efter om nån följer efter en. Jag hade nog inte tänkt på att man kan vara olika rörlig på det sättet också, men det inverkar ju direkt på ens sätt att rida volter t.ex.!

Utmaningar finns alltså... Desto större orsak att fortsätta träna regelbundet, både med och utan häst. Vilken tur att man inte har lärt sig allt :)!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar