Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 1 april 2011

Det blev att testa en ny påskkaka, Tigerns påskkaka. Måste erkänna att choklad är gott! I de flesta former! Det säkert 25 år gamla receptet hittade jag i min receptsamling, har aldrig testat det förut, tyckte att bilden på receptet såg så proffsig ut, sånt kan jag väl aldrig... Och så såg min nästan lika proffsig ut!! Men nu är det ju inte påsk än...så jag får väl försöka hitta på nåt annat recept då till påsk...

På tal om vår. Jag har ju samlat fjordingarnas vinterpäls ifall det skulle gå att tova nåt av den. Därför har jag också sökt lite runtom på nätet om jag skulle hitta nån som provat på det förr. Har inte hittat nån som tovar av hästhår, men hittade en helt ljuvlig blogg hepola.vuodatus.net skriven av en som sysslar med stallsbygge i storlek 1:12 eller hur hon nu uttryckte sig. Hon hade sytt hästar av filttyg och byggt kärror, sytt träns och sadlar, totat ihop körredskap, fixat till ryttare och travkuskar och också sytt deras ridskor och fixat hjälmar. En annan liten detalj var benskydd för de små hästarna! I läder! Och så hade hon släppt ut sina hästar på grönbete och fotat det hela på gräsrotsnivå. Helt underbara bilder! Bloggen är på finska men den som inte orkar/vill läsa texten kan mycket väl njuta lika mycket av att bara se på alla de härliga bilderna! Det finns massor att se på!


Man blir bara så glad av att se sånt fint hantverk!!


Den fantastiska hantverkarinnan har också lagt ut rätt så utförliga beskrivningar på hur hon har gjort. Dels i mönster, dels i materialbeskrivningar... äggkartonger, pillerförpackningar osv... (Om någon vill ha hjälp med att förstå nån viss text i hennes beskrivningar så kan jag säkert hjälpa till, meila mig i så fall).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar