Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 20 oktober 2019

Balklänningens utsmyckning...

... är klar!
Vilken balklänning, undrar ni?

Det brukar ju ordnas självständighetsbal i många skolor i Finland i början på december.
För att inte tala om själva självständigetsbalen i presidentens slott!

Nåja, det var ju ingen riktig bal, ingen riktig klänning, det var bara inspirationskällan jag nämnde om här (klick). Och nu har de här små orkidéerna också torkat och fallit ner (så den ena buskatten hittade dem och började leka med dem, förstås).

Men dessa har samma skira i sig.
Syns inte så bra på fotot men lika silkeslena är de här blombladen fast de "torkat" och vissnat.

Som synes på fotot så har jag fram minibenvärmarna (som jag berättade om här) ännu på mitt "arbetsbord". Jag har nog använt dem, de kom väl till pass en dag den här veckan när jag skulle lämna in bilen på service och själv under tiden hamnade att gå nån kilometer in till centrum för att fördriva tiden där i stället för att sitta tre timmar och vänta på bilverkstan. Naturligtvis blåste det riktigt kallt den dagen, så jag drog dem på mig för att inte vristerna skulle få så kallt, de fungerade! Bra så.

Men jag märkte att eftersom de är så små/korta, så har de en tendens att inte hållas på plats eller så rullar de upp sig så det i alla fall kommer ett mellanrum mellan skor och byxben där blåsten slipper in. Så nu ska jag testa om det skulle gå att sticka en länk att ha under foten så hålls de åtminstone ner där de ska vara...

Ja, vi får väl se om det blir bättre.
Ha det gott med era projekt, sticksömmar, virkningar, broderingar eller spännande böcker, vad ni nu har som förgyller en ruggig höstkväll.

2 kommentarer:

  1. Vackert nog med det skira mot det robusta stickade! Började fundera, men skulle det duga, med en hemstickad balklänning på självständighetsbalen? (Minns skådespelaren (?) som inte fick gå på röda mattan eftersom hon inte hade högklackat på sig, efter en benoperation (?)) Hur skulle en stickad balklänning se ut? Tåls att fundera på medan man snörvlar här hemma...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj nä, har du drabbats av snörvel... Men då går det kanske att sticka i alla fall ;). Stickad balklänning, blir nog en tung kreation, om det inte är nåt pappersaktigt garn som blir lite lättare, eller linne? Jag tänkte faktiskt när jag skrev det här, fåse vilka fantasifulla nya idéer som kan dyka upp i år, för det hålls ju inte lika strängt på det traditionella numera... och i dessa miljötänk-tider... hmm.

      Radera