Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

torsdag 10 november 2011

Hästfocus, Hevoset ja Ratsastus, TunneHevonen och Hippos är tidningar jag läser regelbundet. I varje tidning finns nåt intressant, nån pärla som det löns att ta var på.

Framför allt blir jag så ridsugen alltid när jag läser dem. Jag vill prova på. Jag vill utvecklas i samspelet. Jag vill träna mig i att hantera hästen mjukt, att förstå mig på olika hästar med olika temperament, att träna utan att ha fel mål i siktet. Och: Att sätta hästens välmående högre upp än att jag ska få säga att jag hoppat så och så högt, gjort så och så svåra dressyrrörelser, galopperat så och så snabbt... eller tränat så och så länge... Läste i senaste Hästfocus, tror jag, en rubrik om att 10 minuter kan räcka ibland... har inte hunnit läsa mer, men...

I Hippos finns bland annat Kyra Kyrklunds kolumn som jag alltid läser. Kyra, som har så fantastiska olympiska framgångar och vet så mycket om träning, har alltid förmågan att med vanliga ord förklara nån viktig princip att minnas vid hästhantering, eller vid träning. Eller så berättar hon nåt hon själv varit med om som ger lärdom åt en helt vanlig dödlig som knappt ens fattar galoppen rätt :)!
(Borde egentligen klippa ut kolumnerna och klistra in dem i en bok för att ha lite av hennes samlade visdom inom samma pärmar. När man nu inte har hennes bok, förstås...)

Jag brukar säga: När jag blir stor ska jag lära mig rida! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar