Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

lördag 5 november 2011


Virkade stenar alltså.

Uppe till vänster ser man hur de ser ut på undersidan. Det är ju ganska praktiskt att ha virkat där eftersom man då inte behöver vara orolig för rispor på bord o. dyl.
Den ena har jag bara "dragit ihop" med ett virkat snöre med rosett, för att man kan ta av den och tvätta den eller nåt... :) alltså bara testat lite olika sätt.

Den med rosetten på undersidan är inte helt färdig på ovansidan än, ska målas lite också tror jag, så därför visar jag inte den nu. Den var marimekkoinspirerad.

Den uppe till höger är den sk. hjärtliga smörgåsstenen. Försökte fixa små hjärtan på sidorna runtom hela. Stenens form gav inspiration. Kan ev. vara en bit som lossnat när gamla "stenfotsstenar" har kluvits. Den hade så tydliga kanter.

Kul i alla fall att testa lite olika.

Såg en stor rund sten, bra att sitta på och titta på ridlektioner vid stallet, tänkte att för att "täcka" in den med virkat blir det nog en rund duk med diameter på ca en meter :). Tror väl inte att jag ska testa det ... eller kanske... :)!

2 kommentarer:

  1. Intressant fundering att få något så hårt till något mjukt och fint. Sånt har jag inte sett förr. Nice!

    SvaraRadera
  2. Såg nånstans en som stickat också. Av olikfärgade restgarner. Jag såg ett helt stenröse, modell treriksröset i miniatyr, som innehöll ca en tredjedel stickade stenar :). Visst nice! Och tillgången i potatislandet och åkern... :)!

    SvaraRadera