Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

torsdag 18 mars 2021

Dammiga vägar och vattenleveranser...

Ett säkert vårtecken är det när grusvägarna blir dammiga så det stör körandet.
Det kan ske när snön hunnit smälta på vägarna men så kommer det en period med minusgrader. Då blir det plötsligt världens torraste damm som skymmer sikten nästan värre än dimma.
Vi är inte där än, ska väl sägas, nu är det halka som gäller och vägar som behöver sandas, men sen... (Ska väl sägas att bilden är gammal och fel årstid, men skymd sikt och en älg på det samt en mötande bil i motljus, då önskar man sig en fuktigare vägbana...)

Jag vet inte varför det börjar kännas dags att prata om vårtecken fast snön ligger djup (minst en halv meter) överallt, men det är väl ett sätt att försöka påskynda snösmältningen också, när tankarna går till frön, trädgårdsplanering och vatten på dammiga vägar.

En flashback till i somras fick jag när jag skulle skriva den här texten, efter inspiration från ett företag som bland annat sköter om vattenleveranser. Sommardagarna hade varit väldigt varma under en längre tid och nån slängde ur sig tanken att om vi skulle gräva en stor grop i vår gräsmatta (jag hade väl ojat mig en aning över allt gräsklippande som ibland kändes så tungt), ja, och så kunde man beställa vatten till pool från nåt företag som fixar det. Jamen visst :). Tanken kändes svalkande för stunden åtminstone. Om man tänker man skulle ha gropen klar, förstås...

På tal om vatten och snösmältning så stod jag just utanför ytterdörren och försökte sopa/skyffla bort lite av det smältvatten som samlats där vid trappan. Det är ju snö och fruset runtom, så vattnet slipper ju inte undan. Jag vill ju inte att vattnet ska sippra ner i källaren, förstås, även om det finns företag som också kan sköta "vattenleveransen" ur källaren och bort i nåt dike. Men allt jobb som ändå skulle krävas att städa upp efter det... Hu!

Ännu på tal om vatten, som vi ju är så beroende av, så råkade vi ju för några månader sedan också ut för att vattnet inte gick att dricka direkt ur kranen. Allt matvatten måste kokas. Nu är det ju inte det värsta scenariot men gav ändå lite skrämselhicka hur beroende man är att allt fungerar. Mina tankar då gick till andra delar av världen där folk får köa till "vattenbilen" för att få sin dagliga mängd vatten dels på grund av torka eller då på grund av otjänligt vatten i kranarna.

Bra att det finns specialister på det området också, även om vi är relativt lyckligt lottade i vår ände av världen med fungerande vatten, avlopp och el.

Nä, nu ska jag ta en kaffe och sen kolla om det finns mer vatten att skyffla bort. Det ger ju alltid lite motion också.
Ha det gott! Mer vårtecken en annan gång :).



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar