Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 16 maj 2021

The Saintpaulia is back! :)

... och har knoppar som avslöjar att det blir nåt i blått och vitt :)...

Vem skulle ha trott det när jag började röra i den här krukan (bild nedan)?

Jag är bara så glad att det lönar sig att inte vara så noga med att alltid ha fina blommor i fönstret. Det är ju så roligt sen när man börjar se nytt liv i de växter man småningom planerat slänga.
Lite som där ute i blomrabatten.
Jag såg idag att gullvivorna spritt sig igen, jag försökte räkna plantorna men kom inte till nåt vettigt resultat. Det där räfsandet har inte hunnits med riktigt i år, heller, och det gömmer sig en del under fjolårsgräset.

Så trevligt att ta en runda i trädgården, utan mening.

Ikväll gjorde jag det.
Jag skulle ge mat åt kaninen, sen såg jag gullvivorna, räknade dem, så mindes jag att jag hämtat en utblommad narcisskruka från gravgården som jag lagt i bakluckan på bilen, så jag hämtade den och eftersom jag ändå var i tagen så lade jag ner torvan med knölarna bredvid fjolårsnarcisserna som faktiskt kom opp i år och som blommar så vackert just nu, så då fick jag det gjort, och när jag, som jag planerat göra efter kaninmatandet, skulle hämta tidningen, kom jag på återvägen förbi det lilla stenpartiet där det finns lite vilda skogssmultron som jag planterat som minne från barndomshemmet, så såg jag några smultronplantor som förvillat sig ut i gräsmattan, så jag plockade in dem tillbaka i deras rundel, och plockade bort en del av det där konstiga gräset som blir tuvor om det får växa till sig och blir så svårt att få bort eftersom det nästlar in sig i allt annat som växer i blomrabatten, och det där gräset jag plockade bort slängde jag under häcken där det annars inte växer just något annat än nässlor. Sen var jag klar att gå in och läsa tidningen :).

En härlig runda :). Och jo, det var morgontidningen jag hämtade, men då jag inte kommit mig för att hämta den tidigare så... så fick det bli kvällstidning.

Så blir det "fånga stunden" och "kör på det spontana".

Hoppas ni hittar nåt trevligt att sätta tankarna och händerna på, fånga dagen, fånga stunden eller bara vara för att det är möjligt...
Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar