Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 5 maj 2021

Putsa bort eller ha kvar...

... det är frågan. En fråga som många säkert ser ett självklart svar på...
Så vackert tycker jag, men om det finns risk för att själva lampstolpen far illa av all mossa och lava så borde jag väl ändå putsa och kanske till och med måla, ifall det ser ut så.

Jag minns en sommar i min barndom. Vi hade ju såna där trädgårdsgungor av järn som hade sits och ryggstöd av träribbor. Jag fick i uppdrag att skrubba bort all rost från järnstommen och måla den vit. Det var inte så enkelt som jag först trodde, men det var väldigt lämpligt göra i sommarvärmen. Speciellt som det var enkelt att flytta järnstommen vartefter man ville stå i solen eller i skuggan.

Men nu är det alltså fråga om lyktstolparna. Jag har inte brytt mig förr, tyckt att det bara var vackert. Men...
Det slog mig nu att vackert kan vara farligt. För stolpen. 

Ska se om jag tar en rotborste, eller om jag behöver en stålborste. Vill ju inte repa målfärgen heller. Om jag inte behöver måla så är det ju bäst...

Det finns alltid nåt att göra i trädgården. Om man inte vill se på små blomskott som börjar titta fram under allt fjolårsskräp så kan man alltid se på molnen och lyssna på fåglarna som plockar i sig av resten av solrosfröna på marken runt fågelbordet.

Hoppas ni hinner se på moln, eller lyssna på fågelkvitter, eller njuta av solstrimman som letar sig in genom fönstret. Det gäller att prioritera rätt, vad som är viktigt för stunden. Ibland är det just att stanna upp några sekunder och njuta, till och med av den fina dansen dammkornen utför i solstrimman :).
Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar