Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 21 maj 2021

Lura dig själv till stretchning i trädgåden :)

Eftersom jag inte har någon tillräckligt lång selfiestick eller nån pivokamera...

... på staffli som fotar mig vart jag än går, så gör jag en helt vanlig gammaldags blyertsteckning på en bit reklampapper som är utan text på baksidan. 

Det var bara lite kul när jag märkte igår, när det inte ösregnade som det gör idag, när jag rensade bort lite maskrosor och nässlor som har en tendens att frodas just där den avklippta häcken ska börja på ny kula, att jag faktiskt gjorde mig själv en tjänst när jag placerade skottkärran tillräckligt långt bort från rensningsstället. Jag hamnade att räta på mig och gå ca 10 steg till skottkärran med det som jag hade händerna fulla av, maskros och nässlor. Och sen gå tillbaka igen och fortsätta rensa där jag slutat.

Det var riktigt bra. Jag blev inte alls sådär trött i ryggen som man kan bli när man står dubbelvikt och går med små steg framåt och fortsätter rensa tills man är klar... dvs tills ryggen värker och man knappt lyckas räta på den ordentligt. Och under de där några stegen, då jag faktiskt koncentrerade mig på att räta på mig, gå avslappnat, mjukt, lite mer rörligt än vanligt (måste ha sett lite konstigt ut kanske för grannen på andra sidan vägen, ifall de kollade), hann jag se mig omkring, upptäcka nån liten trevlig blomma (kommer skilt inlägg om den senare :), en några centimeters skönhet som jag blev glad av) och annars också låta tankarna falla på plats igen i hjärnan eftersom de ramlat huller om buller när jag gått med huvudet neråt.

(Märker nu att jag den senaste tiden fått en förkärlek för långa invecklade meningar, och fast jag vet att det kan verka råddigt för den som läser har jag bara sån lust att göra dem så långa som möjligt. Dumt kanske, men det är bara ett infall, jag ska bättra mig, tror jag. Min egen inre språkpolis säger nog till för det mesta, men med alla sociala medier där det skrivs fel för jämnan och fuskas med språket har jag också blivit mer avtrubbad.)

Men som sagt, med små medel kan man undvika att bli riktigt trött i ryggen eller spänd i axlarna eller sjuk i höften och knäna. Det gäller att ta sig tid till mångsidiga rörelser så är slutresultatet bättre. Jag predikar bara för mig själv... :).

Ha ett gott veckoslut, regn eller inte :)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar