Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 2 oktober 2013

Höststädning i trädgården. Och just idag häst-städning vid stallet :)!

Den här hästskylten fick jag i två exemplar i somras. Gjutjärn, tål det mesta, men jag plockade in dem i alla fall, gillar dem massor. Det står Tervetuloa på dem, välkommen, de passar så perfekt att sticka ner nånstans vid nån lämplig blomma.
Amaryllisknölarna är upp-plockade från sitt sommarhörn i trädgården, och väntar tillsammans med dahliaknölarna i farstun tills de får åka ner i potatiskällaren. Måste bara minnas väcka upp amaryllisarna i tid. Nu har jag ju nog glömt bort dem lite för mycket i sommar, så de ser inte värst kraftiga ut, men ska i alla fall försöka! :)

Häst-städningen bestod i att dels hälsa på småkillarna i deras hage och pratandes med dem borsta bort en hel del sommarpälstussar som lossnade. Men vi hämtade också en fjording i stora hagen. Hon fick en riktigt ordentlig ryktning med massor av gos och extra mycket kli under pannluggen. Till sist tog vi en rask promenad på ridplanen eftersom hon stått så snällt vid bommen. Hon behövde ju få sträcka på sig ordentligt efteråt. Först några större volter och på fyrkantspåret, sen tog jag små serpentiner över hela planen så att hon verkligen skulle få böja sig i båda varven. Efter ett par kortkorta travsträckor, bara för att det var kul, så avslutade vi med promenad till hagen. Jag kan ju tillägga att hon egentligen är "pensionär", därav försiktig motion. Men oj va hon va trevlig och snäll och lydig som vanligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar