Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 18 juni 2010

Vad gör man om det regnar på semestern och är småruggigt inne? Man kan sätta på ugnen :). Och har man tur så har man jäst hemma och kan snurra ihop en deg. T.ex. hönökakor, med variation. Här kommer inte receptet :). Det har jag ändå varierat enligt humöret för dagen. Det lyckas i alla fall för det mesta. Och man får upp värmen!


Men man kan ju ha tur med vädret nån dag också, och då kan man gå och se på hästarna. Och ta reda på vad de ser när de tittar ut ur sin hästhage och ser det "grönare gräset på andra sidan" :).

Har läst så många hästböcker nu så jag tror snart att jag kan vad som helst på hästryggen :). Man lever sig in i handlingen. Även om man samtidigt planterar blommor, rensar ogräs, eller kanske målar nån blomkruka.

Är vädret riktigt vackert kan man tom. höbärga! Ett hönät är till hälften fyllt med torrt Stampehö. Mer är på kommande. Får troligen binda ett hönät till för att få allt att rymmas. Då blir det tre fulla hönät åt Stampe. Plus kråkvickern som ska skördas senare. Och vitklöverblommorna som vi brukade binda buketter av och torka i farstun. Allt för att hjälpa Stampe att drömma sig tillbaka till sommarens godsaker och orka vänta på nästa sommar!

2 kommentarer:

  1. Hönökakor - det var ett tag sedan....
    Borde börja gräva bland recepten om det finns kvar. Men det var ju den där jästen som nog inte finns hemma.

    Hönät var ett nytt sätt att höbärga, fungerar säkert bra. Skördetid redan - får mig att tänka på förriga gubben som sa: Blåsipporna blomma redan snart är det höst. Eller var de vita?
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Jo, ser du, när man inte har lada, bara ett glest garage... så kan man hänga upp hönäten och kråkvickerbuntarna längs väggarna runt bilen, och så får de torka det allra sista där inne. Gissa om det doftar gott där nu när jag ska köra ut bilen! Jag måste varje gång sticka in näsan i höt och bara känna efter! Atjii! :)

    SvaraRadera