Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

tisdag 12 november 2019

Vitt fluff ute...


... och då måste jag snabbt publicera det här inlägget för det är redan plusgrader och slask att vänta...

Å andra sidan, om snön smälter bort så finns i alla fall det här fluffet i kaninburen och knaprar på en torr brödkant eller gnager höet i fem centimeters långa bitar och njuter av de där tillväxtknölarna mellan de där fem centimeterna...
Nä, nu skriver jag nåt jag inte är helt säker på. Ett ögonblick, ska googla och se vad det heter...
---
Oj, där gick det galant en halvtimme på att googla på grässtrå...
Nod heter det visst. De där små knutarna som finns med jämna mellanrum på ett grässtrå. Dem tror jag kaninen tuggar i sig först, och samtidigt betas gräset/höstråt sönder i de "nodfria" delarna som ofta då är ca fem centimeter långa.

"Intresseklubben antecknar", kan man väl gott inflika här.
Eller "på tal om kylskåp", eller "grattis, du har vunnit en traktor!".

Vadå?
Jo, när man benar ut en massa små saker som egentligen inte är nåt, kanske, men man skriver massor av text om det i alla fall.

Fast när det gäller gräs så finns det ju en hel uppsjö av olika sorters "gräs" som är av en massa olika arter, inte ens besläktade med varann, fast vi bara pratar om "grönt", "gräsmattan" och "det gröna". När jag googlade så råkade jag på en sida som frågade: hurdant ser ditt gräs ut? har det ihålig stam? rund stam? platt stam? eller en kärna inuti? Och hur ser bladen ut? osv osv. Borde jag bli botaniker?
Nu är det hur som helst fel tid på året att gå ut och studera gräs. Kaninens hö är också rätt så ensidigt eftersom jag plockade mest timotejen som var längst och gav "mest för pengarna" när jag gick och samlade in gräs att torka.

Kaninen verkar i alla fall nöjd med höstråna, brödkanterna, liten äppelskrutt och något litet grönt kinakålsblad mellan varven. Hoppas han klarar vintern! Han börjar bli sisådär sju-åtta år nu...

Vitt fluff, alltså.
Ha en bra fortsättning på veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar