Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 2 november 2016

                            O    O O        OOO                OOOO
                                   O O        OOO                OOOO

(hade tänkt sätta in en bild från google på lego-fönster men länkandet ville sig inte :) men nollorna ovan föreställer olika stora legobitar! :) Och idén till det här inlägget kommer från Klossbutiken.)

På tal om hobby så såg jag häromdagen en bild, vet inte om det var på nätet, mycket möjligt, men det kan också ha varit i samband med reklam för nån hantverkarmässa, en bild på örhängen gjorda av små legobitar.

Det var alltså av dedär minsta bitarna som verkligen gjorde ont om man trampade på dem... :).
De hade någon fäst örhängskrokar i och voila! så var det udda örhängen nästan med retrostuk över.

Det jag minns av lego var husbygget. Jag var på nåt sätt fascinerad som liten av de där fönstren med fönsterluckor, och dörrar som gick att öppna... Jag kunde planera och bygga hus i all oändlighet :). Så när jag googlade på legohus och råkade se en bild på fönster så... ja, jag kände doften i näsan från mitt barndomshem, var det månne kaffebusken? eller maten? eller porslinsrankan som slingrade sig längs väggen i ett hörn...?

Hur som helst, lego är inte vad det var förr, konstaterade jag när jag kollade in på den här: http://klossbutiken.se/ . Jag kände inte igen de enkla bitarna, de enkla färgerna (fanns det bara vitt, rött, grönt och blått då... eller?). Nu finns alla nyanser av färger och alla världens besynnerliga klossar. Om jag nu skulle vilja bygga med lego (vid 50+-ålder), och det skulle jag gärna, faktiskt, så skulle jag vilja ha de där enkla, där man får fantisera själv...

Fast, när jag kollade ovanstående klossbutik på nätet, så måste jag erkänna att jag hittade nåt kul ändå... en viss Jack Sparrow och så Harry Potter förstås... men de skulle nog inte trivas i de enkla hus jag skulle bygga... tror jag...

Och för att bygga hus eller båtar som passar de två rackarna skulle jag väl nog få kolla in nån youtube film om hur man bygger med lego, det lär finnas.

"Allt spinner de upp" lär nån äldre dam ha sagt över nymodigheterna hon inte förstod sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar