Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

tisdag 23 november 2021

Byta recept efter halva koktiden...

... är ingen bra idé. Det gör bara att man får försöka korrigera det man gjort enligt det första receptet så det passar det andra... Nej, nej...

Det var så att jag ännu hade en del egna morötter som jag vill rädda innan de blev dåliga. Jag tvättade och skar dem i bitar medan jag lyssnade på en intressant podd. Så hade jag bara tänkt koka dem i saltat vatten så mycket att det skulle gå att frysa in en del av dem. 

Så jag satte dem i kastrull och lät dem koka i saltat vatten en stund, när jag plötsligt kom på att jag ska göra en soppa i stället. Jaha, och jag tänkte inte ens använda nåt recept. Jag googlade lite vad folk brukar lägga i morotssoppan och så gjorde jag som jag trodde var enligt min smak.

Men när jag mixat och skulle avsmaka för att sätta till kryddor märkte jag hur fruktansvärt salt "soppan" var. Ojnej, vad gör jag nu? Nåja, tur man har potatis i källaren. Det blev att ta till det knepet då. Och koka lite till. Ja, inte kändes det riktigt bra att koka soppan ännu längre, allt det hälsosamma kokar ju ur då, tycker man. Men vad kan man. Det går inte riktigt att göra som Mat-Tina sa heller, angående för salt sås: Det är bara å spä, å spä, å spä. :) Det blir ju bara blask då.

Faktiskt fungerade det där med potatisen. Jag fiskade opp potatisen efter några minuter (jag ville ju inte koka så länge att den skulle bli mjuk) och då var soppan, nåja, inte perfekt, men saltet brände inte i alla fall :). Alltid lär man sig nåt nytt: Blanda inte två olika recept, det kan bli jobbigt att korrigera det.

Trodde ärligt talat inte att jag skulle vilja värma upp resten av soppan idag, tänkte den är säkert helt blä, men den var bra! Den hade blivit bättre till och med.

Mätt blev jag, och nu har jag varit duktig och använt opp morötterna. 

Nu återstår äpplena ännu i källaren. Borde frysa in bitar av dem så man har till pajer eller nåt. Fåse om jag lyckas ta tillvara dem innan mössen äter upp allt.

Ha det gott! Och öppna inte adventsluckorna för tidigt! Det gäller att vänta också... :).







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar