Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 9 april 2017

Dags att så påskgräs!!!

... men det har jag inte gjort än. Blir alltid i sista minuten. Men då behöver man inte klippa det så många gånger innan påsk...

Bilden är gammal, men aktuell. Påskgodisdags!!! Eller... inte för mig, jag har däremot tandläkaren/hygienisten inbokad i dessa dagar. Så ska nog hålla mig undan från sånt där skarpare eller segt gott. Men ren choklad går bra :). Det försvinner i ett huj! :)

Men på tal om påsk, vårfeelis och annat sånt.
Alltid den här tiden på året så vaknar den lilla ornitologen i mig och jag börjar lyssna på fåglar och sånt och funderar vad det kan vara för sort. Jag börjar också automatiskt snegla på de åkrar jag kör förbi där jag tidigare år sett ett svanpar häcka, några tofsvipor, en kärrhök eller dylikt. Har de kommit tillbaka också i år? Eller vad har hänt med dem? Har de nya grannar?

För några veckor sedan lyckades koltrasten lura mig rätt sent en kväll när jag släppte ut katten till natten. Jag hörde helt tydligt tofsvipans försiktiga vårpip... men konstaterade sen att eftersom det var så mycket snö, och det var en sen kväll, så var det nog koltrasten...

Igår kväll när jag släppte ut den sista katten sådär runt mittinatten-tolvtiden, så hörde jag ett besynnerligt ljud i mörkret och blev nästan lite rädd först. Har försökt googla men inte fått klarhet i vad det var. Det var ett väldigt tydligt frrrrrrr och så lite smågnissel, eller nåt, vet inte ens om de två ljuden hörde ihop. Jag såg inget, men så har jag rätt dålig syn, speciellt i nattsvarta mörkret :). Men skulle det ha kunnat vara fladdermöss?

Nåja, det förblir en gåta, antagligen.
Men som sagt, våren har gjort sin tydliga ankomst, fågelljuden är nåt intressant att registrera. :)

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar