Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 28 april 2024

Katternas (vinter)hållplats...

... får ännu stå kvar utanför trappan, fast den nog inte behövs mer när jag kommer hem och ska frakta matkassar från bilen till trappan.

Men då katterna har det som en sittplats när de väntar på att få komma in. Och de vet, att om jag tittar ut och ser dem sitta där, så går jag och släpper in dem. Eftersom den ena katten är helt grå, som plattorna vid trappan, så löns det inte i skymningen att jag kollar genom fönstret om nån katt är där, den syns inte, om den inte sitter på stöttingen.

Men nu borde jag alltså snickra/plocka ihop en enkel sittpall åt dem så jag får ta bort stöttingen. Idéer har jag men jag får det inte gjort.

En idé är att använda resterna av en gammal takstege (för sotare) som byttes ut för något år sen. Materialet är ju impregnerat trä förstås så det håller nog lite till, menar jag. Men eftersom jag inte har snickrat något sen jag gick i högstadiet (tror jag), dvs en sisådär femti år sen, så drar jag mig för att plocka fram hammare och spik. Målfärg finns att dra över om jag vill ändra på utseendet, fast jag vet ju inte hur bra det lyckas att måla på impregnerat. Om det är tillräckligt gammalt impregnerat så kanske det går. Måste googla.

Tänk vad enkelt allt har blivit ... eller inte... Men jag menar, jag kan skriva in i google det jag funderar på och om jag inte använder alltför tokiga uttryck så torde jag få en hel del träffar, bara att sålla och vraka vilka jag tror mest på.

Fåse hur jag gör. Tills dess, eller åtminstone ännu ett par dagar, får sparkstöttingen stå kvar.

När det blir grönt runtom börjar den nog se malplacerad ut. Än så är det bara brunt överallt.

Men lite sättpotatis kunde man kanske sätta ut i solljuset, kanske det inte blir minusgrader mer, eller vad ska man tro om det här vårvädret i år. Vi får hänga med på det som bjuds, och rätta oss därefter.

Hoppas ni också hittar nåt lagom enkelt eller tillräckligt intressant att fundera på, så eventuella knäproblem eller nackspänningar glöms bort för några minuter. Vi återkommer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar