Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 27 juni 2018

toapappersrulle blir korg - svampkorg?

 


Det var ju det där med att återanvända toapappersrullarna, som jag skrev om för nån dag sen. Jag kunde inte låta bli att testa... det kliade i fingrarna, inte bara efter brännässel"brännskador" och myggbett, utan efter att pyssla och göra nåt, även om det inte blir nåt ;).

Jo,  jag använde en hushållspappersrulle som ju är lite längre och i det här fallet lite stadigare.
Klippte den i remsor längs med, det blev ganska exakt åtta remsor, jag mätte inte bredden vilket man kanske kunde göra så att remsorna blir exakt lika breda, så jag fick en liten extra remsa som blev över. Den klippte jag mitt itu och hade tänkt sy fast den som två små handtag i var sida av korgen, men det kom andra förpliktelser emot så jag lämnade bort handtagen.

Hushållspappersrullen räckte alltså till 4 + 4 remsor som bildade en flätad botten och så sidremsorna rakt upp. Men sen behövde jag ju ha vågräta remsor att fläta in i sidorna också. Jag hittade en gammal väggkalender med vackra bilder och stadigt papper som råkade vara exakt rätt bredd. Där fick jag de blåa remsorna som höll ihop väggarna.

På slutet vek jag ned de sista bitarna av remsorna, jämnade upp dem och sydde ett blått band genom alla remsor runt kanten för att hålla ihop allt.

Det kunde nog krävas lite lim eller någon nit stansad för att hålla ihop de vågräta remsorna eftersom de var så knappt tilltagna att de just och just nådde runt korgen och ca en centimeter omlott... Men jag skulle ju inte använda korgen egentligen så jag lämnade den lite slarvigt...

Men jag kom på att eftersom smultronen var ätbara redan före midsommar så varför inte låta det här bli en svampkorg! :)
Lite fusk alltså, men konserverad svamp är väl också svamp :)!

Nu har korgen fått en öronlös kaffekopp i sig med lite vatten i botten och några pyttesmå blomskott som jag hoppas ska få rötter...
Så det blev en blomkorg, kanske...

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar