Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

torsdag 14 juni 2018

Mina blommor flyttar på sig så det hjälper inte med karta...

... över var man har vilka blommor.
Vadå? Verkar det löjligt med karta över trädgården?
Men se ni...... när man ofta gör såna där impulsiva ommöbleringar bland växterna i trädgården så är det nog skäl att rita in arterna på en karta med jämna (eller ojämna) års mellanrum. För jag minns åtminstone inte vad jag flyttade vart innan de hunnit växa sig tillräckligt stora på våren så man ser vad det är.
Då kan det eventuellt vara för sent om man haft bråttom att rensa och dragit opp den sällsynta liljan som fröat av sig... eller nån annan raritet eller favoritväxt.

Men den här blåa aklejan verkar ha flyttat på sig denna vinter.
Jag har bara ett exemplar av den, och hade nog märkt ut den med pinnar runtom för att inte glömma eller kväva den. Men nu är den inte där. Tror jag. Eller så är det trädet strax bredvid som brett ut sig så pass mycket att jag inte känner igen omgivningen...

Intressant med växter och med (skatt)kartor och sånt...

Nu ska jag nog gå ut och kolla in lite mer, inte rita karta idag, men kanske nog flytta på nåt...

Ha det så gott!

2 kommentarer:

  1. Det var en fin akleja! :)

    Jag tycker det är trevligt varje år följa med hur kattfoten flyttar på sig hit och dit. Undrar hur det egentligen går till? Plötsligt finns en tuva helt på ett helt annat ställe än förra året.
    De trivs tydligen torrt, men har nog i år också slokat på sina ställen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller sig kattfoten inom gränserna då fast den flyttar, eller går den utanför blombänken också? I så fall finns det väl risk att den stryker med när gräsklipparen kör sitt race? Min kattfot ville inte alls där jag hade tänkt hålla den. Kanske det var nåt med sällskapet som var fel... Ett år minns jag att den var riktigt fin, men sen så...

      Radera