Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 9 februari 2024

Hjärtat är veckans symbol...

 ... eftersom det är vändagen riktigt snart. I reklam, i skyltfönster, på sociala medier och överallt finns det hjärtan. 

Bildens hjärta är mönstret på en vaxduk med sommartema. Men ute är det långt från sommar, minus 25 grader för tillfället. Inne är det också långt ifrån sommar, för den delen, det är bara knappa 18 grader på plus här i köket. Borde ha tänt eld i vedspisen, men det kom annat emellan och så ids jag inte strax innan läggdags. Men nere i källaren har pannan värmts upp med en ordentlig brasa och i andra ändan av huset har täljstensspisen också värmts upp till en behaglig värme. Det går ingen nöd på mig.

Men det verkar som om katterna är lite miss(hah!)nöjda då det drar kallt vid golvet. Men jag har placerat vissa av deras sovstolar riktigt nära värmeelement så de hittar nog varma platser. Och under dörren ut till en sval kammare har jag rullat ihop en tidning som hejdar det kalla flödet därifrån. 

Men det var nog inte det jag hade tänkt skriva om, ingenting alls egentligen, jag hade inte planerat något inlägg, skulle bara kolla mailen, och så råkade jag kasta ett öga på de olika inläggen jag har skrivit tidigare här, och så kom jag att tänka på alla DIY-grejer jag sett på instagram och så mindes jag vad jag har i källaren: en plastkasse med material för papperstillverkning :).

Jag tillverkade eget papper för många många år sen, bara på prov. Men nu såg jag nån som gjorde det på instagram och så mindes jag att jag har kvar ramen som behövs och annat. Varför skulle jag inte kunna testa på nytt? Och göra det lite noggrannare den här gången. Förra gången testade jag bara vad sorts papper man får av olika råmaterial: Havreflingslådan, toapappersrullar, andra förpackningar med färg, osv. Tänk om man skulle...

Jag håller ju på med en sommartopp, stickad, utan mönster, uppifrån och ned. Så det är ju nog terapi också. Och en ny podd hittade jag som skulle gå att lyssna på medan jag stickar. 

Men framför allt försöker jag fånga det som "råkar" komma i min väg. 

När solen skiner som varmast där ute, så kan jag gott ta en promenad runt huset, hitta en varm (bara minus 10?) vägg att stå vid en stund och fantisera om trädgården och våren.

När katten ställer sig framför mig gör jag en squat och pussar den på huvudet.

Och om jag ska plocka ihop kattmat som sprättat utanför fatet, kan jag stretcha "bakbenen" (hamstrings) samtidigt.

Och när jag står och diskar kan jag stretcha vrister och ben samtidigt. 

"Reclaiming movement" heter ett konto på IG som just handlar om att ta vara på möjligheterna till rörelser i vardagen. Att plocka in nyttiga rörelsemönster i vardagen, speciellt om man vet med sig att det där som pratas om "bara 10 minuter med dessa övningar varje dag och du blir som ny människa!" inte är nåt som man får gjort.

Men pussa katten (squatta) kan man många gånger per dag :). Och plocka ihop kattmaten också. Och stretcha tårna när man tvättar tänderna. 

Nu blir det i alla fall lite väl kyligt att sitta här och knacka på tangentbordet, jag har inte mina torgvantar på. Så det blir väl att ta en kvällssmörgås och knyta ihop dagen. (Makramé har jag också sett mycket av på IG, skulle vara kul att knyta nåt sånt, har ju ett jeansblått makramégarn som jag inhandlade för ca 30 år sen och som jag ännu inte gjort nåt riktigt med, bara använt några små stumpar av det. Kanske det är dags nu...).

Vi går mot ljusare tider, solen värmer de få minuter den lyser och vi fortsätter tänka på att plantera äppelträd fast framtiden kan vara svår att förutse. Ha det gott!

3 kommentarer:

  1. Hej, undrar vad det heter för fint då jag försökte som barnbarnet hoppa över en trappa på väg uppför, gick nog bra. Men nerför gick det nog också bra men osäkrare (höll ju nog i ledstången), men då hoppade hon över två trappor. Det ville jag inte ens försöka på... (få se om jag kan kommentera på telefon då det inte går via laptopen)/Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det var värst! Hoppa över en trappa? Det tror jag inte jag skulle våga... eller menar du stiga över två trappor samtidigt? Jag har ju sett att de som tränar hoppar upp på en "låda" framför sig, lådan kan vara lägre eller högre. Det var visst Ingemar Stenmark som från stående hoppade jämfota upp på en stenmur som var säkert en meter hög... Men sånt tränar du väl inte för :). Men jo, träningsmöjligheter hittar man nog i vardagen. Fast just nu känns det som att det är tillräckligt för mig att bara gå vanligt i trappa, med ledstång som säkerhet... Det är olika på dagarna :).

      Radera
  2. 🤪 Jonej, inga jämfotahopp i trappan, stiga över blir nog klarare sagt, men ett trappsteg hoppas över/nöts inte. Brukar inte hänga i trappräcket heller med händer å fötter,men nog hålla i åtminstone med en hand. Men det ser roligt ut nog när barnbarnet gör det 😃/Lena

    SvaraRadera