Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

måndag 21 augusti 2023

Vissa blommor är härdade...

 ... så de suckar en viss tid och undrar när jag ska lära mig ta hand om dem, och så mitt i allt levererar de knoppar och finaste blåvita blommor.

Det är ju saintpaulian som blommat nu hela sommaren, jag  blir så glad över det blåvita i köksfönstret. Än en gång. Och det som har hänt nu är att den har fått sällskap :).

I våras när jag var till blomsterhandeln efter de första penséerna, och sen vid midsommartid när jag inhandlade några sommarblommor till graven, så sneglade jag i blomsterhandelns rabatthörna. Båda gångerna fanns där saintpaulior som inte blommade mera. Eventuellt hade de resterna av en blomma kvar så man såg färgen något ditåt. 

Eftersom de var till halva priset, och eftersom jag var på det humöret, så köpte jag alltså en blomma i våras och en i somras, som sällskap till den blåvita. Nu är där tre praktfulla saintpaulior i olika färg och form.

Den blåvita som har hängt med länge, har tre stammar och är inte lika "skolad" som de nyköpta, men har fullt med blåvitt i krukan. Följande kruka har krusiga blommor i ljusljusrött, så tätt och prinsesslikt. Den tredje krukan har mörkrosa blommor, enkla i formen, men färgen rätt intensiv. Så roligt när alla blommar samtidigt :). 

Har jag tur trivs de och blommar på nytt efter en liten andhämtningspaus. Men om jag gissar rätt så blir det nog en tuff vinter för de två nyinköpta. De vet inte hur usel blomskötare jag är, och vad sorts pina som väntar dem. Att det kan gå en vecka, kanske två, innan jag märker att de är torra. Värre ännu blir det när det blir minus ute och värmeelementet under dem börjar ånga. Det kan nog ta ett år innan de acklimatiserat sig. Men vi ska tro de klarar sig i alla fall.

De är ju i ett norrfönster, vilket gör att det är kvällssolen som får dem att glittra så fantastiskt. Det här fotot ger dem inte rättvisa, men något ditåt.

De gläder mig. Billigt roligt. Alltid i blickfånget när jag kommer in i köket.

Då ser jag inte tidningshögarna och pappersskräpet som fyller upp bordet framför, eller de stökiga kattmatskopparna på golvet...

Nu gäller det att njuta av den sista delen av sommaren, vissa löv börjar redan falla gula till marken. Ha det gott! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar