Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 18 december 2022

Från snögaller till snöras...

... sker det ibland med snabba svängningar, så gallret stämmer inte mera (nog för ett par dagar sedan) och i stället får man se upp när man ska in i garaget så man inte får snö i nacken.
Men det har väl alltid varit lite omväxlande väderlek, nåt att prata om. 

Jag mindes plötsligt hur min svärmor sa något om olika tecken man såg i omgivningen, som vittnade om hur vädret skulle vända. En sak hon berättade var, att när det är rimfrost på grannens stenfähusväggar så vet man det blir varmare. Och det är väl samma med det här snögallret.

Gamla tecken stämmer nog rätt långt även om klimatet ändrar. Jag tror nästan att det bara är lite svårare att hinna se tecknen och tyda dem rätt. "Varningarna" kommer nog som förr. Inte för att jag vet, men jag funderar det kunde vara så.

En annan sak om vädret som jag lärt mig ta i beaktande ibland, är när jag ska göra upp eld i spisen, eller när jag ska elda i värmepannan i källaren. Om jag vet det är lågtryck på inkommande så vet jag att det kan vara lite knepigt att få elden att ta sig genast. Det kan finnas ett visst motstånd i skorstenen innan flammorna blir klara och rena. Ibland tänker jag inte alls på det förrän när jag märker att det är lite motigare än vanligt att få en bra början, då kan jag minnas att väderrapporten faktiskt utlovat ymnigt snöfall nästa dag, eller att en regnig dag är på kommande.

Vad har nu det här för betydelse? Inte så mycket egentligen.
Det är lite som med väderpratet när man träffas på gatan, eller i butiken. Betyder inte så mycket, men man har lite kontakt. Här råkade jag sätta på datorn och hade lust att plita ner några ord.

Det som börjar med fem ord kan ju bli en hel bok om man håller på!
Och att ge ut en egen bok verkar vara rätt enkelt nuförtiden, om man hittar en passlig nätsida som hjälper en med utförandet. Kanske man skulle ta och skriva en bok... hmmm.

Skämt åsido, att prata helt vardagliga saker kan ha sin betydelse, liksom hmm-andet som man ibland tar till i ett samtal som tagit en liten (konst)paus. Med hmm-andet visar man att man nog är kvar, men inte riktigt hittar orden, kanske. Närvarande i alla fall.

Nu ska jag ändå sluta svamla, men vill skicka iväg lite varma tankar så här inför julen, ut på nätet, till den som råkar läsa, som kanske behöver höra ett hmm-ande från någon. Jag har kanske en massa tomma ord, men andemeningen bakom dem är nog ändå... ha det gott, ta hand om er!















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar