Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 2 oktober 2022

spetsmössan anno 2022!

 ... jag vet, den ser inte mycket ut för världen men den gläder mig i alla fall!

... eller gladde mig, rättare sagt. Det är ett par månader sedan den blommade, nu skulle jag kanske inte hitta den igen :).

Men det jag hittade intill (minns inte om jag skrivit om det tidigare) var två små rotskott av samma blomma. De tog jag opp och lade i kruka en stund för att hinna fundera lite vart de kunde planteras. Sen i något skede, när jag såg att skotten överlevt "upplyftandet" så placerade jag dem på två olika ställen för att kolla vilket ställe de skulle överleva på.

Det där är ju också lite intressant att fundera på. Jag tänkte på förhållandena där moderplantan växer, ljus, väderstreck, vindskydd, fuktighet, omgivning (trångt - luftigt). Och sen, var går de där froststråken som lätt tar livet av en ny försiktig planta? 

Så jag hoppas att åtminstone ett av de nya ställena skulle vara lämplig för en ny liten spetsmössa. Vis av skadan, dvs glömskan (var lade jag ner dem?), så försökte jag sätta tydliga pinnar bredvid, enligt principen två eller tre kvistar (av vide eller rönn eller körsbär :)...) som jag "binder" ihop ovanför plantan som en båge. Då ska jag väl åtminstone minnas att där borde finnas nåt :).

Roliga enkla billiga projekt att sätta tankarna på, glömma och hoppeligen hitta sen nästa vår.

Jag har också ett par andra (i vår växtzon omöjliga) projekt jag sätter ner i marken. Det var impulsköp när jag handlade en höstaster åt en kompis. Jag måste ju kolla in avdelningen med rabatterade blommor och hittade där två vita (ev. skimrande i ljuslila) astrar åt mig själv (utblommade, men till nästa sommar så!), och så två plantor som jag sen när jag googlade märkte att de har absolut ingen chans att överleva här :). Billigt rabatterat roligt, och har man tur lever de åtminstone ett år så jag ser nåt liv i dem nästa sommar. Hittar jag rätt plats åt dem i trädgården kanske de trotsar denna växtzon bara för att de vill :).

 Jag hälsade på min kusin häromveckan, en liten mysig trädgård i ett trångt bostadsområde men med en liten (stora träd) skogsplätt invid. Och mellan lingontuvorna och den finklippta gräsmattan hade hon satt ner lavendel och nån (sydklimatkrävande) buskblomma och lyckats få dem att överleva. Jag vill också testa!!

Vi får se. Våren kommer hoppeligen med trevliga överraskningar. Hoppas ni också har små ljusglimtar i vardagen att njuta av! Vi återkommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar