Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

tisdag 15 mars 2022

Tvätta mattor i snö...

 ... börjar det snart vara för sent att göra. Lite längre söderut är det redan för sent för i år antar jag, men här går det ännu bra.

Så jag fick för mig att slänga ut ett par riktigt dammiga mattor idag, medan solen sken och medan jag pratade i telefon. Eftersom skaren är rätt bra på sina ställen fick jag "slå" mattorna rätt hårt i snön utan att det märktes på snön, annat än att snön blev brun/smutsig.

På tal om smutsig snö... jag läste att det återigen blåst opp ett ordentligt moln av Sahara-sand som sveper in över en del av Sydeuropa för tillfället. Fler orsaker än corona att gå med munskydd utomhus har jag sett på bilder från södra Spanien. Här märktes det ju också för nåt år sen, att snön blev gulbrun av sanden från öknen. Fåse om sanden kommer ända hit upp den här gången också.

Påsken närmar sig, det blir nog vår i år också, fast det är så kolossalt med snö överallt ännu. Idag kom det en påse påskgräsfrön med posten. Ska se om jag lyckas få ner dem. Jag brukar ju mata kaninen med gräset sen, men beror lite på också vad sorts gräs det är.

Idag när jag var och handlade mat hejdade jag mig faktiskt ett par sekunder vid en ställning med frön. Men eftersom "allting är vitt, vitt, vitt" ännu, så kollade jag aldrig vilken sorts morotsfrön de hade, eller om det fanns nån ny sorts frön som jag inte sett tidigare. Min odlingsinspiration har inte direkt varit sprudlande de senaste åren. Inte som förr då jag satte opp små platsväxthus uppefter nån varm vägg och fixade och pysslade och donade. De senaste åren har jag inte ens lyckats hålla ordning på perennerna.

Men det kan ju bli ett annorlunda år i år. Och faktiskt så sådde jag ju bort alla gamla morotsfrön förra året, bara på skoj, och morötterna åt jag upp. Så varför inte testa i år också...

Men ikväll ska jag väl stoppa strumpor, helt på gammalt sätt. Strumpor ska inte ha hål så stortån smiter ut. 

Önskar er en bra fortsättning på veckan, våren, året... allt. Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar