Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 12 december 2018

Julstädning i bilen?


... eller kanske till nyår! Ser det ut att behövas? :)


Skämt åsido, jag har tänkt tanken x antal gånger den här hösten: Jag verkar inte få bilen städad själv så noga jag skulle vilja, så om man skulle ta kontakt med nån som kan det här och har alla behövliga grejer för att få ett bra jobb gjort.
Jag har sneglat lite på var de här firmorna finns, när jag råkat se nån annons.
Och vissa av de här som har bilrekond som sin nisch (och som inspirerat mig till det här inlägget) finns ju på många orter, så chansen att man inte behöver åka långt är stor.
 
Det är inte bara en liten städning jag pratar om, visst kan jag själv torka bort kattspåren från rutorna, eller dammsuga bort spån och hörester och hästpäls till en viss grad (vaddå konstigt, här är det ju köra-iväg-till-stallet-rutin två gånger i veckan, och resultatet syns i bilen...).
Nej, det är fula fläckar på sitsarna (har man ätit snabbmat i bilen på väg till... och ätit tuc-kex som salt mellanmål för att överleva en timme till, tills man hinner äta) och utsidan... tja, det är så mycket. 
 
Det började så bra i våras.
Jag fick ett infall och gjorde en sån där snabbvaxning av bilen.
Jag använde inte den där svårpolerade sorten utan en flytande vax.
Och det var ju så roligt sen att skölja av bilen nästa gång den var lite smutsig. Allt bara rann av den :).
För att inte tala om det första regnet som avslöjade att bilen var nypolerad...
Men sen rullade vardagen på. Och bilen. Och stallturerna var många.
Alltför snabbt märkte jag också att det inte var den hållbaraste vaxningen jag använt.
Det skulle nog vara bra med en bättre skyddad yta (lackförsegling ?) när vinterns saltade vägar kommer emot... gillar inte tanken på små stenskott som blir till små rödbruna prickar, som växer och... ja, ni förstår...
 
Sen går det ju inte att förneka det faktum att det är väldigt viktigt att ha bra sikt. Det är inte bara katt-tassarna som stör sikten ibland. Det märks kanske bäst på hösten/vintern när det är mörkt/regnigt/dimmigt/snöyra mot rutan och man kör på en väg med mycket mötande trafik. Jag ryser vid blotta tanken, faktiskt, och om det gick att få en mera hållbar "bra sikt" så skulle det ju vara toppen!
 
Förresten har jag lärt mig ett nytt ord idag: bilrekond.
Hade ingen aning om att det var ett svenskt ord :). Men nu när jag googlade förstod jag att det är förkortning för bilrekonditionerare. En som tvättar, putsar, fixar upp bilen, inte motor och el, men alla ytor.
 
Man lär sig så länge man lever.
 
Och även om jag tidigare lite fnyst åt såna som hela sommaren håller på och putsar och tvättar och dammsuger och polerar, så inser jag nog nu att jag saknar den fina rena bil som jag köpte för ganska många år sen. Den var inte alls ny, men den var rekonditionerad :) och trevlig att sätta sig i.
 
Nä, slutsnackat om städning nu, här ska funderas på julbelysning, tror jag visst.
Ha det gott!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar