Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 1 mars 2015

Björklav, laav juu, eller näver in my life...
Den här bilden är flera år gammal, men kunde ha varit dagens. Med sol, vårvinter, snö i bakgrunden och, ja, vårkänslor.
Var ute å plumsade i snön ute på en åker nedanför huset just, och såg märkliga hål i snön, ca femton centimeter i diameter, grästorvor uppslitna runtom och nergrävt alltså ända till markens fjolårsgräs. Men inga spår runtom.
Vi kom fram till att det troligen varit katterna som tassat på skaren och plötsligt hört mössen krafsa under snön. Katten hade antagligen gjort som räven brukar, tagit ett hårt skutt så att skaren gått sönder och sen har den försökt krafsa åt sig musen innan den hunnit undan. På ett annat ställe syntes små "skyttegravar" ringlandes i snön från ett av hålen. Troligen offret som försökt smita undan.
Men det här är bara gissningar, förstås.
Vår är det hur som helst. Oberoende den kalla vinden.
Stallet nästa. Åskådare fortfarande...

2 kommentarer:

  1. Smakade nog också vår i luften idag i blåsten. Men det kan nog bedra...
    Smakade också häromdagen på te på sprängticka (som ju också växer på björk). Såg mysko ut, men smakade inte illa. Men det teet gör man ju inte sådär fort som det i påsar. ;)

    SvaraRadera
  2. Vårvindarna kan vara bedrägliga, ja. Men ändå tror scillorna att det är fritt fram att krypa upp. Bara för att solen värmer. Men det är så det börjar, och så mitt i allt är det midsommar. Får skynda mig att ta ut vintersemestern medan det är vinter :).

    SvaraRadera