Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 5 maj 2019

how much wood...

... would a woodpecker peck if a woodpecker would peck wood?

Det var hackspetten som tycks vara en ständig gäst vid fågelbordet...
Den brukade förr kallas stads-spetten, eftersom det en gång hamnade en hackspett från stan i vår skog och när vi sen plötsligt hade en hackspett som hela tiden trummade än här än där så skyllde vi på stadsspetten som inte förstod att hålla sig till skogen...

Hur den hamnade hos oss? Jo, en i familjen hade varit till stan och på väg hem sett en överkörd hackspett och tänkte det skulle vara nåt att "stoppa opp" och sätta i bokhyllan så den sattes i förvar i bakluckan på bilen.
Det var bara det att när bilen körde in på gården här hemma och bakluckan öppnades så flög hackspetten ut, säkert återupplivad av en skumpig grusväg.
Så stadsspetten hamnade ut på landet...

Legenden säger alltså att så fort en hackspett blir för närgången eller ställer till med nåt är det stadsspetten som varit framme :).

Tillbaka till "den blomstertid nu kommer" som jag skrivit tre (3!) olika inslag om... Vädret kan man diskutera hur mycket som helst, tydligen :).
Idag har det smält mycket av den kritvita bländande snö som föll i fredags, och jag märkte att mina försök att hjälpa fåglarna hitta mat genom att krafsa bort snö under häcken och räfsa fram lövhögarna som gömts därunder... gjorde att skräpet syns alldeles för bra nu, som om ingen krattat löv alls på vår gräsmatta.
Så idag har jag krattat tillbaka all gammal löv och torrt gräs in under häcken igen.
Nu får fåglarna leta på annat ställe, när snön så snabbt smälter bort.

Men fågelbordet ska nog fyllas på ett tag till, antar jag, så jag får väl skaffa en liten reservpåse så det räcker till.

Det skar i hjärtat på fredagen när snöyran hade slutat och allt var vitt vitt, och ute på åkern hördes spovarna ropa. Hur skulle de klara sig?

Idag vid stallet såg jag tofsviporna vingla omkring över hästhagen och plockade säkert en massa småkryp som trivdes där hästarna gått och "gjort sitt".

Det var dagens väderrapport :).
Fåse vad som händer i morgon... vilka fåglar man får se och höra...
Igår hade jag nog kikare och fågelbok framme vid köksfönstret, för det var så många olika fåglar som tog tillvara solrosfröna: pilfinkar, talgoxar, bofinkar, grönfinkar, grönsiskor, koltrastar och björktrastar... glömde jag nån nu? :)
Håll ögonen öppna...:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar