Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

lördag 10 november 2018

Dags att pimpa nästa års kalender!

 
Eller är det för tidigt tycker ni? :)
Nä, hellre för tidigt än för sent...Jag brukar inte köpa nästa års kalender så här tidigt, men det bara råkade bli så i år.
Och eftersom jag varit väldigt nöjd med den fickkalender jag hade ifjol så blev det att söka efter nästa års version från samma utgivare.
Nu är det ju dessutom till gott ändamål (får man anta) (mer hälsa och motion åt folket - Folkhälsan i Finland) och deras kalender är just en sån där basic, där det mesta finns som man vill ha, men inget extra.
Det som finns i deras kalender är lite info om kost och motion, och så info om deras klubbverksamhet på olika håll i Svenskfinland, lite pepp som kanske får en att röra på sig lite mer.
Och så finns det en "tanke" på varje uppslag, nåt vist ord, eller lite finurlig fundering, av nån känd, eller okänd.
Men inget extra, inga blommor, inga krumelurer, inga söta djurbilder, inga pysseltips.
Pärmen har små tecknade illustrationer men rätt diskret, nästa års kalenderpärm ännu diskretare, så man får "ta fram dem" eller gömma bort dem med egna streck och figurer som jag gjorde ifjol.
 
Det är alltså bara pärmen som jag gör "till min egen".
På årets kalenderpärm blev en tecknad cykel en häst som jag longerar, glasögon blev ett rågbröd, doktorsstetoskop blev en hund, en rullstol blev en blomma, en elvisp blev en kanin och en tvättmaskin blev en kaffekopp och om jag inte minns fel blev ett par gympaskor en sticksöm.
Allt för att det ska bli min egen kalender.
Och så gillar jag skarpt att klotta...
 
Här ska sägas att när jag pimpade årets kalender så var det nog helt på impuls, inte planerat, inte tänkt, jag bara tog en tuschpenna i handen (jag tror det var en av de små illustrationerna som retade upp mig just den dagen, så jag måste gömma  bort den med eget klott) och eftersom det råkade vara rätt grov tuschpenna så blev det rätt grova teckningar också, men jag tror det blir bäst om man gör nåt just då när man har inspiration.

Nu har jag då börjat på nästa års.
Med lite annan början, vill ju inte upprepa mig.
Men en ram ska det vara, och så blev det sömmar, bland annat en kedjesöm, men sen vet jag inte riktigt, får väl vänta och se om inspirationen faller på.
Har ju för en gångs skull lite tid på mig än innan den "ska vara färdig".

Gick nog i bokhandeln och kollade, innan jag köpte en likadan kalender som ifjol, och där fanns ju förstås all världens fina, både färdigt utsmyckade och såna som bara hade tomma sidor, där man får börja helt från scratch. Men sen ville jag ändå ha den här enkla.
Den har dessutom en genomskinlig skarpplastpärm ytterst, så den är stadig och skulle det nu råka sig att man misslyckas med själva pärmen så har man ju möjlighet att "täcka över" misslyckandet med att pimpa själva plastpärmen också...

Nåja, terapi framför allt.
Och lite att tänka framåt samtidigt.
Nåt man kunde göra annorlunda nästa år?
Något man borde tänka på?
Allt kommer ju att vara helt annorlunda, men det är en annan sak.

Ha en bra fortsättning på dagen, hör ni!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar