Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

lördag 3 mars 2018

Garn, garn, garn...

... nä, det var visst Girls, girls, girls... med Sailor från nån gång sjuttitalet eller nåt (googlade, hade nog inte vetat namnet annars, fast den rätta låten sjöng i huvudet...).
Men jag skulle kunna sjunga Garn, garn, garn!!!
... för det var en liten lycklig stund på missionsloppiset i veckan, när jag hittade två olika små påsar med samma sorts garn och i samma nyanser... (de bruna nystanen är gråa inuti).
En lite annan sorts garn än jag brukar köpa, men jag googlade på namnet, finns i många trevliga nyanser. Silke var det väl till stor del, sen mohair och så lite ull.

Man ser att nån blivit lätt frustrerad över det ena nystanet. Det är råddigt, en liten hård knut nånstans som sätter stopp. Ett annat nystan är lite likadant, men inte fullt så fullt av frustration.
Eventuellt är det nån som velat sticka två likafärgade delar, kanske ärmar, kanske sockor, eller kanske två framdelar av en väst eller kofta. De har sökt febrilt efter den rätta färgövergången som skulle ge lika skiftningar och sen konstaterat att det inte gick...
Tråkigt förstås.
Men för mig spelar det ingen roll, tror jag, även om jag inte än planerat vad jag ska göra av garnet.

För mig betyder det här fler gånger billig lycka.
(Se närmare beskrivning av det jag skriver om i en trevlig blogg om garn, en pärla på nätet, hon har visst flyttat till instagram, Etsy och fb ser jag nu, men hennes garnprat i bloggen tycks finnas kvar :)... )
Hur som helst: flera gånger lycka med billigt garn (pengarna dessutom till missionen), att köpa, att planera, att se på, att ta på, att reda ut, att ännu några gånger ta fram och se på färgnyanserna, fundera... ).

Bara den där halva minuten att ta fram påsen, mitt i dammsugandet, plocka ut garnet på det vita köksbordet där dagsljuset får visa färgerna, fotografera... så orkar man dammsuga igen :).

Men när ska jag hitta den där timmen jag vill ha bokad för att reda ut och nysta upp garnet?
Jag behöver nästan få vara ensam i huset just då...
Måste boka in det i kalendern... :).
För jag antar att det kan ta en timme... har lite erfarenhet av det där med att utreda garn... går inte alltid så snabbt som man tänkt sig... skrev jag visst om här.

Hoppas ni får en bra lördagkväll, eller vilken dag det nu är när ni läser det här...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar