Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

söndag 12 november 2017

Alpacka Silk och nåt annat...

... blir tunna yllesockor att ha mellan innestrumpa och ytterstrumpa när det blir sisådär minus 20 grader eller nåt... har jag tänkt... har jag testat förr att det funkar rätt bra...

Det var ju alltså loppisfyndat garn som jag skrivit om tidigare med den här bilden som färgklick:
Och det var ju vanliga nystan där ett par av dem hade banderollen kvar, därav vet jag att åtminstone det ljusare gråa garnet är alpacka silk. Låter lyxigt, det var 10 % silk, 60 % alpacka och så resten merinoull. Men kändes mjukt och behagligt.

Eftersom jag testat sticka tunntunna yllesockor förr, att ha som mellansockor, så tänkte jag att de här små nystanen blir perfekta till det. För att få två likadana sockor delade jag förstås på garnnystanen. Det är ju just det där jobbet som på nåt sätt är så terapeutiskt. Att nysta upp likadana små nystan då, kanske också att få dem prydliga med ett hål för tummen, som det ju blir när man nystar på just det sättet... om garnet är nystvänligt. (Jag försökte för nån dag sen nysta små fina nystan av annat garn också, nåt akrylglittrande pärlaktigt. Det gick inte alls att få ett tum-hål i det nystanet. Allt bara halkade av...)

Men tillbaka till sockan på bilden (den andra är bara halvfärdig än).
Eftersom jag hade så lite garn och ville att tårna skulle få det varmaste garnet, det med alpacka-banderoll, så började jag från tåspetsen och stickade tills garnet tog slut. Sen blev hälen nästan svart, och när jag nu ser på det så ser jag ju att det garnet nog är av annan sort, lite lite tjockare, men det spelar ingen roll, det är nog antagligen ylle i det garnet också.

(Hmm, fåse vad som händer när jag slänger dem i tvättmaskinen... Jag gjorde ju det med de andra sockorna också, som var av 100 % ylle nåt gammalt vävgarn, och trodde ju nog att jag skulle få plocka ut bebissockor ur maskinen efteråt, men de hade inte ändrat ett dugg! )

Skaftet blev så där aktuellt Finland-100-år-färgat. Passar ju väldigt bra. Fast egentligen spelar det ingen roll alls, för antagligen kommer jag att ha ridstrumporna utanpå, och då syns det inte alls vad som finns därunder. De är ju inte av slitstarkt garn heller så de ska nog ha nåt användartåligare utanpå så de håller en vinter åtminstone!

Hur som helst.
Ett nöje att fynda. :)
Ett nöje att nysta. :)
Ett nöje att sticka. :)
Och hoppeligen ett nöje att använda. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar