Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

torsdag 14 september 2017

En virkad börs med toppen foder...

... alltså börsen, som virkades av loppisgarn och fick en dragked från en jackficka vars jacka gått sönder, behövde ett enfärgat foder för att man bättre skulle se vad som fanns inuti den.

Det fanns en "skrotad" topp i viskos som låg och väntade på sax och klippare, mattväft skulle den bli, eller whatever-väft, eftersom den skulle virkas till nåt, vet inte vad... kanske en matta... i alla fall...

Nåväl, den helsvarta toppen var helt toppen till ändamålet. Men den ville man ju inte förstöra med tanke på mattväften. Så jag klippte bara bort toppen av toppen (på bilden ljusblåfärgat för tydlighetens skull) så att det skulle vara lättare sen att klippa runt runt till den där mattväften, ni vet.
Och toppen av toppen, det som inte dög till mattväft, räckte precis till foder i börsen!

Ja nu är proportionerna på bilden lite hejhej, men fodret räckte faktiskt. För det var ju viskos. Och det töjer i många riktningar. Och ett foder ska helst inte vara för löst och skrynklande, då tappar man ju bort de små slantarna i fodervecken. Så, jo, det blev bra till sist.

Och roligt var det att rita bilden... borde rita mer, fast det blir som det blir med paint.
Roligast är kanske att det går så snabbt att färglägga en stor yta :). Och så kan man ångra med en knapptryckning och välja en lite annan färg i stället, utan att sudda och rålla! :)

Hur som helst, det jag tänkte säga var: Ha en bra dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar