Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

lördag 3 september 2016

Midsommarfägring vid utedasset...
... hade jag lagt som text till den här bilden. Den är nämligen fotad vid ett utedass vid en gård där jag var på ridläger veckan före midsommar.
Utsikten från utedasset, när man satt där inne, var inte heller fy skam.
Utanför gick hästarna i hagen, lite nedanför, så man satt som på en... tron :)...

Nåja, vad har det med mitthobbyrum att göra?
Hästarna ja, blommorna och grönskan ja, och jag blir inspirerad av bilden att måla ett kort, ja, så jovisst har det i mitthobbyrum att göra... dasset med stenen och mossan och blommorna...

Mycket har växt massor i sommar. Regnet har gjort att allt ogräs har tagit över på många ställen. Och jag har knappt varit hemma annat än för att äta, sova, tvätta kläder... osv... känns det som.
Jag klagar inte. Jag har ju hunnit med annat.
Men ett par växter som jag hade planterat förra hösten och hade hoppats på, har nog inte trivts vidare bra, tror jag. En har jag inte alls sett skymten av. Kanske den frös bort i vintras. Och så ogräset som jag borde ta itu med nu, så mina favoritblommor åtminstone får en rejäl chans att komma upp nästa vår.

Lite har jag hunnit idag. I ett skräpigt hörn av trädgården. Där har alltid varit oregerligt ogräs, jobbigt att se hur det sprider sig, inte går att få bukt med. De senaste åren har jag hoppats att blommorna som planterats där ska sprida sig så våldsamt att de tar över ogräsets plats. Men det har inte riktigt lyckats så... Nu har jag bestämt mig för att dra bort det mesta och kanske låta gräset ta över helt. Gräsklipparen får korta av allt som kommer upp, och jag hinner nån gång mellan varven dra upp rötter på det som inte längre ska vara där... Fåse vad jag hittar på med den plätten sen då... Hittar nån ny blomma eller buske att plantera dit.

Underligt då det ändå finns där i bakhuvudet nånstans att man ska pyssla därute, men det är väl solen... Som idag, så otroligt fint höstväder (med en och annan liten regnskur emellan) så man bara måste stiga i stövlarna och ta sig ett varv runt huset!

Bäst att ta vara på det väder vi har! Medan vi har det! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar