Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 13 maj 2016

 

Ormöga eller kevätkaihonkukka, som den så väldigt mycket vackrare heter på finska.
Översatt nåt i stil med "längtar så otroligt mycket efter våren"... :).
Det är alltså den lilla blåa blomman i förgrunden.

Den andra blomman är ju en rosenrot som förunderligt nog klarat de froststråk som drar genom vår trädgård.
I vår tycker jag att alltför mycket i blomväg har frusit bort på grund av den besynnerliga vintern, och på grund av mitt slarv att inte täcka över vissa ställen som jag brukar...
Så nu tar jag till vara det som kommer upp.

Ormögat sprider sig ut i gräsmattan sådär försiktigt, som en liten blå blomma kan smyga... Så innan första gräsklippningsronden försöker jag plocka upp några plantor, även av andra blommor som spridit sig, och sätter i burkar att "ta sig" tills jag vet var jag vill placera dem.

Stenpartiet, som så många år varit en glädje när jag kikar ut genom köksfönstret medan jag rotar i kylskåpet, har nog fått sig en rejäl törn i vinter, vet inte vad som överlevt, det är ju dessutom så grunt, ovanpå gräsmattan, kanske alldeles för lite jord, så de växter som funnits där har inte haft mycket att gömma sig i undan vinterns fasor... Fåse vad det blir av det. Jag glömde ju också helt täcka det, brukar ju placera ut grankvistar lite här och där, men... Så är det nu, fåse hur det ser ut i sommar sen.

Märker att även om mina gröna fingrar har blivit gamla, ids/orkar inte ställa till, pyssla med trädgården, som förr, så har nog inte grönskan helt gått ur dem :), lite som med envisa gräsfläckar på jeansbyxorna :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar