Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

tisdag 3 maj 2016

Enkelbeckasin
 
Öppnade fönstret uppe i sovrummet halv tolv i går kväll. Finns knappt något bättre än den friska vårluften en sen kväll den här tiden på året när det varit lite varmare på dagen (ca +15) och vårfåglarna och vårdofterna vaknat till ordentligt.
 
Det var ju sent, och det var rätt tyst, väntade mig en koltrast eller två nånstans i skogsbrynet. Men så hörde jag nåt annat. Tänkte först att någon fortfarande höll på att ställa om nåt jordbruksredskap lite längre bort vid de större gårdarna.

Sen var det plötsligt väldigt tydligt, tofsviporna, så här sent, och så här ljudligt!?
Men de hade tydligen väldigt bråttom och hade inte hunnit med allt på dan, det blev ju så plötsligt varmare nu efter minusnätter... så nu var de på gång, mitt i natten :).

Ett annat ljud fångade också min uppmärksamhet, ett mycket dovare gnissel än tofsvipans. Hade det varit 9-tiden på kvällen hade jag helt klart gissat på enkelbeckasinen (bild, från google) men det här ljudet var mycket otydligare och bara korta ljud.

Efter att ha googlat lite så gissar jag just på enkelbeckasinen, eller på morkullan, som ju också har liknande "onaturliga" ljud. Båda har ju revir här i närheten, nära den åker och skog som fönstret vette mot. Men har aldrig hört ljuden så sent på kvällen. Morkullan kan man ju sen senare nästan ställa klockan efter :)! Aha, klockan är nio, morkullan tar sin runda! Mycket behagligare ljud än när Flybe eller Nextjet kör förbi på sin runda :D!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar