Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

torsdag 30 april 2015

 
Andra pysslar kanske redan med storslagen blomsterprakt i trädgården. Jag tog den här bilden i förrgår och blev väldigt glad när jag såg att krokusarna nog breder ut sig, fast det går väldigt långsamt där borta i trädgårdens absolut våtaste hörn.

Annat trädgårdssnack: jag gick mot mina principer i år och köpte hem penséer. Jag skulle inte ha gjort det, men jag köpte en påse med 10+1 plantor för att sätta ner lite färg på ett par gravar, när jag plötsligt fick tid och möjlighet att göra det utan stress och tidspress och otåligt väntande passagerare... Då blev det kvar ett par penséer som jag tog hem, och de gav mersmak. Så det blev en påse till. En planta hamnade helt uppåt tegelväggen i ett favorithörn av trädgården, några hamnade i en kruka lite här och där i hörnen. Några plantor finns kvar, ska bara söka nån trevlig kruka eller nåt konstigt att plantera dem i...

Så säsongen har startat, även om det inte alls började med frön och miniväxthus och allt möjligt annat. Det är fortfarande lite för tidigt att rensa i blombänkarna och ta bort allt fjolårsskräp, de har ju trots allt varnat för snö ännu... Glada vappen kan man ju säga åt det!

onsdag 29 april 2015

En vit häst (bilden från google)...
... stallets äldsta. Det var ridlärarens perfekta val åt mig när jag skulle upp på hästryggen igen efter ett halvårs paus. Halvår?!! Är det verkligen så länge sen jag trillade av?
 
Jag hade bokat in mig på en halvtimmes privatlektion. Med önskan om att ridläraren håller i longerlinan hela tiden om jag så önskar. Och det gjorde hon, nästan. Jag visste nog att det var på gränsen till löjligt eftersom hästen ifråga verkligen är lugn, sansad, förståndig osv osv... Men...
 
Jag kände mig verkligen hemma. Och när hon frågade om jag ville trava på volten så såg hon ju i mitt ansikte att frågan var onödig :)! Oj, vad jag njöt! Och jag var mån om att ge hästen så fritt-framåt-hjälper som möjligt för att få en ordentlig fart, och på så sätt lättare att hänga med i rytmen. Härligt! Jag visste nog inte innan hur mycket jag har saknat det, fast viktigt var ju att jag kunde känna mig säker.
 
Så nu är jag på G igen. Hoppas på att snabbt få inbokat nästa privatlektion... eller nåt...