Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 18 november 2015

Alltså, det börjar med ett loppisfynd, en påse med några nystan (ursprungligen har garnet nog köpts som härvor, därav riktiga handnystade nystan i påsen) och ett färdigt bakstycke till en tröja.

Färgen var inte min favorit, men garnet kändes skönt och rejält, och loppiset var ett missions-sådant, alltså pengarna går till missionen, så jag tänkte ok, jag har inte lagt pengar i kollekthåven på länge, nu är det dags.

Jag kollade lite masktätheten på det färdigstickade stycket och räknade ungefär hur många maskor jag borde lägga opp för ett lagom stort stycke åt mig, och så började jag riva upp det.
Lite klurigt att riva upp eftersom garnet var ojämnt, med små knutar här och där, men det gick utan att jag blev frustrerad :).

Jag stickade på rundsticka och tänkte jag fortsätter så långt tills jag har två nystan kvar som då ska få bli den övre delen fram och bak. Jag visste att garnet inte räckte till ärmar. Och det var dessutom så speciellt att det inte gick att kombinera med andra restgarn/loppisgarn jag hade i mina lådor.

Övre delen stickade jag på tvären, blev inte så illa faktiskt. Men när jag sen provade västen/toppen så kom skarvet mellan axeldelarna och resten av västen på ett konstigt ställe så det hela blev obekvämt. Jaha, vad göra då?

Jag visste inte vad jag skulle göra, tänkte "sova på saken" och eftersom garnet var från ett loppis så slängde jag hela det färdigstickade i tvättmaskinen utan att vara försiktig med graderna, normalt 40 grader ska väl vilket garn som helst tåla.

Efter att den torra västen/toppen "vilat till sig" i ett skåp utan att ha använts så började det pocka på i mitt huvud att det projektet borde få ett ordentligt slut, men vad göra? Efter att ha provat en gång till och funderat så kom jag till att axeldelen måste rivas upp och göras om...

Där är jag nu. Nu finns i skåpet en rundstickad del av en väst/topp och ett par garnnystan. Och i huvudet (som faktiskt blev lite klarare och gladare efter att jag tagit itu med det halvfärdiga projektet) finns en ny tanke om fortsättningen... Fåse vilken "vacker dag" jag tar fram den påsen igen?

:) En sån story passar väl alldeles utmärkt i Mitthobbyrum! :)

2 kommentarer:

  1. Låter helt ok med den storyn! UFO:n har jag lärt mig att de heter - alltså UnFinishedObjects, eller nåt sånt. Påsar ryms ju nog i skåpen/skrubbar, åtminstone några.

    SvaraRadera
    Svar
    1. UFO :), ahaa, inte uppe i skyn då, utan inne i skrubben... Stod faktiskt utanför en blomsterhandel idag och pratade med två ca 70-åriga tanter om handarbeten i skrubben :), jag kände mig jämnårig med dem :D, och vi skrattade hjärtligt när vi skildes... de förstod väldigt bra det där med "halvklara" handarbeten...

      Radera