Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

onsdag 26 augusti 2015

Höbärgningsdags! För den lilla mängd hö som lagts på en höstör enligt gammal metod :) då i början av den härliga brittsommaren.

Nu utlovades regn och höet var extremt torrt och fint. Upp på skullen skulle det.
Jag hämtade en gammal plastså och packade den full gång på gång och gick upp längs den skrangliga trappan upp till skullen där jag tömde ut höet. Det blev sisådär 15 gånger fram och tillbaka...

Väldigt bra träning i allmänhet och efter föregående dags ridlektion i synnerhet.

Hömängden torde räcka åt kaninen i vinter... hoppas jag.

Sen på kvällen, i duschen, konstaterade jag att känslan från barndomens höbärgningstider infann sig. Rödprickiga armar av alla vassa höstrån, och när man duschade så pickade det i armarna... Som liten var det ju det bästa när man fick åka och simma på kvällen efter svettig höbärgning, då brydde man sig inte om att det pickade på hela kroppen... det hörde liksom till...

2 kommentarer:

  1. Om jag minns rätt skulle det nog vara långärmade skjortor åtminstone då man trampade i ladan, fast du kanske inte behövde trampa, annat är upp och ner för trappan. Bra träning i alla fall. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag behövde nog inte trampa hö, men jag packade, och bara med höger hand/arm, blev lite chockerad på kvällen då jag såg hur rödprickig den var, dammallergiutslag samtidigt? Nåja, sak samma. "minnena kommer så ofta till mig" sjöngs det visst på svensktoppen för länge, länge sen, nu är man själv där... inte på toppen, men bland minnen...:)

      Radera