Välkommen till mitt hobbyrum!
Ursäkta råddet... mitt huvud är ännu råddigare :) och fullt av idéer och tankar.
Varsågod, här är en stol att sitta på.

Du kan ta katten i famnen i stället, eller lyfta ner den.
Hoppas du trivs!

fredag 2 januari 2015

Ungfrassens eftermiddagslur på tröjärmen...
Han mår bra. Lite för bra, har vi konstaterat. Han har det ack så aktuella problemet "ätit för mycket - rört på sig för litet". :)

Alltså han äter och sover och flämtar så fort han måste göra nåt...
Vi började fundera varför det är så. De andra katterna äter ju lika mycket men är hur lätta som helst?

När lillfrassen var liten var det ingen som hade riktigt mycket tid, eller ork?, att leka med honom som man brukar göra med såna små busar, så han har sen födseln en dålig kondis, helt enkelt. (Sen har han också en helt annan kroppsform, andra gener i sig, märks det, katt modell större och bastantare.)

Så nu "tollade" vi ihop ett lagom litet reklamblad och band en garnstump runtom, med långt, långt band att hålla i. Sen är det bara att springa några varv runt runda köksbordet så har vi en flämtande katt. Men han börjar förstå det roliga nu. Så fort vi tar fram pappersbollen så är han på helspänn. De andra katterna har också nappat på motionsrumban så det kan gå rätt livligt till. Och man ska akta sina fötter och ben, för när flera katter springer efter en pappersboll runt ens ben så finns det risk att man får ett obehagligt antal klor skrapandes i sitt skinn... Det går inte genom märg och ben, men nog genom jeans och leggings...

Men lite kul är det, och sen får man ju erkänna att man själv till och med börjar flämta ibland när man springer undan.... :/?? Dags för lite motion kanske... :) i snöslasket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar